Archive for the ‘tips’ Category

Mr J minta tolong pengunjung http://www.pengeRindu.com sila layari mana – mana Iklan Yang keluar daripada Nuffnang ok. Thank dan anda cukup Sporting~

Senarai Kategori yang ada dalam http://www.pengeRindu.com ini.
Sila klik pada kategori yang dicari:

Last Update November 2009.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Advertisements

6 Tanda – tanda anda jatuh cinta.

Posted: October 29, 2009 in Cinta, tips

Bagaimana anda boleh jatuh cinta pandang pertama?

Seperti mana yang kita tahu , memiliki cinta tidak seperti memiliki harta atau darjat . Cinta mampu membuatkan individu tersebut tidak tentu arah kadang – kadang tersenyum sendirian . Begitu hebatnya cinta . Anda tidak ingin bercinta ? Nasihat Mr J kalau tak ingin bercinta pergi kat tingkat 1 dan sila terjun biar kepala dahulu . heheh ganas ganas . Semua individu ingin memilikinya tetapi dapatkan ia dimiliki dengan sewenangnya? .

  1. Tatkala anda bersua dengannya anda merasakan bahawa anda bergitu suka untuk berbicara dengannya dan anda tidak pernah ingin menolak pelawaannya samada untuk keluar atau mengulangkaji pelajaran.
  2. Sebelum tidur anda selalu terbayangkan wajah sidia dan anda selalu terbayang – bayangkan suatu hari nanti anda bersama dengan sidia bergurau senda ohh~ indahnya saat itu. terlebih pula…
  3. Bila berada di pejabat / kelas anda selalu memerhatikan sidia sehingga anda lupa pelajaran dan kerja anda yang tak siap – siap tu.
  4. Anda selalu mengambil berat tentang sidia lebih – lebih lagi bila harijadi sidia sehingga membuat susprise kepadanya.
  5. Anda berasa cemburu bila anda orang lain “ramah” dengannya .
  6. Anda berasa sedih bila sidia ditukarkan tempat kerja atau berpindah jauh daripada kawasan anda .

” Love is somethings that you give it away , you hold it tide you never get it , let it and spend it , sure it will back right to you” Mr J

Cukuplah sampai 6 sahaja kalau anda nak tambah silakan tambah dibahagian komen dibawah .

Artikel atas adalah berdasarkan pengalaman sebenar Mr J.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Bentuk badan aset keyakinan wanita , ada sesiapa setuju ?

Ramai wanita menginginkan bentuk badan yang langsing dan ramping , itulah realiti manusia sekarang kebanyakkan lelaki lebih suka melihat sesuatu yang cantik dan hanya sebilangan sahaja lelaki sahaja yang menilai sesuatu dari segi dalaman . Dan tak kurang juga wanita tidak pernah puas dengan apa yang dimiliki mereka seperti contoh bentuk badan dah nampak kurus tapi nak juga kurus lagi last sekali macam hantu tulang .

Memang tidak dinafikan bahawa bentuk badan juga merupakan aset penting bagi kenyakinan untuk seseorang wanita untuk menjalankan pekerjaan seharian . Tetapi jika bentuk badan wanita seperti gambar dibawah pula bagaimana? terlebih yakin ? .

Alamak.. ini bukan aset keyakinan malah dah terlebih yakin nescaya ramai lelaki gerun jika wanita mempunyai bentuk badan seperti diatas . Dan jika berkahwin dengan wanita seperti gambar tersebut mungkin si isteri akan menjadi pengawal peribadi yang “ganas” .

Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Bersabar.

Posted: October 26, 2009 in Cinta, info, tips
Erti hidup manusia penuh dengan kesabaran , sama ada sabar dengan nilai , pangkat mahupun sesama manusia tanpa mengira darjat ketinggian ataupun pangkat seseorang tersebut.
Cinta juga memerlukan kesabaran yang tinggi dan adakala kita sebagai manusia tidak lari daripada menahan kesabaran yang menakluki diri kita . Kesabaran tidak berlaku atau wujud hanya dalam 1 pihak sahaja kekadang ia melibatkan 2 atau lebih pihak lain . Seperti kesabaran dalam perhubungan cinta antara kekasih . Nilaikan contoh ayat dibawah adakah anda mampu bersabar jika ia berlaku ke atas diri anda?.

Contoh Pertama:

  • Anda cuba menghubungi kekasih anda dari pagi sehinggalah ke petang tetapi gagal dihubungi , sehinggalah waktu malam anda mendapat mesej darinya dengan mengatakan “ Maafkan i , handset i terpadam batery kong lupa pula nak cas.” .

Mampukah anda bersabar? . Adakah alasan yang diberi logik dan diterima akal? masakan tidak seharian tidak menyedari batery habis? dan bila sedar bateri handset habis kenapa hanya menghantar 1 sms ringkas? Kenapa tidak Call? . Adakah si dia merasa risau atau tidak jika kamu gagal menghubunginya. Satu persoalan akan bermain di minda si kekasih yang cuba menghubunginya iaitu “mungkin dia ada bf/gf lain disana” .

Contoh kedua:

  • Ketika menjelang Tarikh hari lahir sidia anda tidak pernah terlewat sesaat (tepat 12mlm) pun untuk mengucapkan Selamat Hari Lahir bah kan melupai hari lahirnya . Apabila sampai Saat Hari Jadi anda si dia lewat mengucapkan Selamat Hari Jadi kepada anda seperti contoh bukan pada 12mlm tetapi pada pukul 4-5pagi . Anda mengharapkan orang pertama mengucapkan Selamat hari jadi adalah kekasih anda tetapi rakan – rakan anda yang lain mengdahului .

Anda merajuk? atau mampukah anda bersabar lebih – lebih lagi sidia memberikan jawapan iaitu “ maafkan i syg , i tertidur penat sangat tadi” . Bersabar ? sedangkan anda menanti panggilan daripada dia dari 12malam sehingga ke pagi. Anda mungkin akan berfikir “adakah aku penting bagi dirinya?

Contoh ketiga:

  • Sedang anda asyik bermain handset kekasih (melihat gambar anda bersama sidia) dan sedang bergurau senda dengan anda tiba – tiba anda dikejutkan dengan ringtone sms masuk ke Inbox dan apabila anda membuka dan membaca sms tersebut berbunyi “ syg , belum tidur lagi ? rindu awak sayang awak.” .

Anda masih lagi bersabar?

Tidak dinafikan bersabar itu merupakan sifat yang baik terhadap mana – mana individu tetapi tempoh kesabaran ada hadnya dan hadnya juga dikawal oleh setiap individu sendiri dan apakah terjadi jika kesabaran sudah terlebih had?

Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Harini ini Mr J bekerja dari pukul 10pagi sehinggalah ke 1pagi , so banyak benda yang membuatkan Mr J terasa bosan , tiba – tiba Mr J mendapat satu idea iaitu akan mencari para secara terjah dan akan memilih beberapa orang yang akan memberikan pendapat peribadi mereka mengenai ” SEX sebelum berkahwin ” dan sasaran Mr J adalah di dalam rangkaian Chat seperti mIRC dan juga Yahoo Messenger dan soalan yang diberikan adalah seperti dibawah :

Maaf menganggu Saya Mr J dari Tabloid bebas www.pengeRindu.com inginkan mendapatkan Pendapat anda mengenai “Adakah seks sebelum kawin adalah penting dalam satu perhubungan Cinta pada Zaman sekarang? dan jika Ya apakah sebab dan pendapat anda , Jika Tidak , sila jelaskan kenapa. Jawapan anda akan disiarkan di dalam artikel www.pengerindu.com pada Malam ini . Terima Kasih.

Mr J menggunakan Nickname Mr J didalam mIRC dan telah masuk ke dalam salah satu channel atau Room di Server Dalnet dan telah menemubual beberapa orang dan apa tunggu lagi , jom kita lihat dan baca sebahagian screen shot yang telah dibuat.

Responden Pertama:

Responden Kedua:

Responden Ketiga:

Responden Keempat:

Responden Kelima:

Responden Keenam (Vic):

Responden Ketujuh (hakimeminem @ YM):

So , banyak lagi yang Mr J buat online survey mengenai Topik ini tapi tak dapat nak sumbat semua screen shoot , bagaimana pula dengan anda? , semestinya anda mempunyai pendapat masing – masing mengenai “seks sebelum kawin adalah penting dalam satu perhubungan Cinta pada Zaman sekarang?” . Tepuk dada tanya selera.

Salam ceria selalu dari,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.


Didn’t understand in Malay Language? just switch it on your language here.

Bookmark and Share

pengeRindu Fan Club

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Tips jika anda tersempak dengan Kakpon atau kak pontianak .

Pontianak apakah itu pontianak ? , sejak berzaman – zaman lagi ramai yang gerun serta kecut bila mendengar istilah pontianak , selalunya pontianak ini menghisap darah manusia kira Vampire versi nusantaralah . Pernah suatu ketika dahulu ketika Mr J memancing di sekitar Pantai Port Dickson dimana ada satu tempat tu memang dikatakan sangat keras tapi sudah lurah kaki pemancing tak akan menghiraukan gurauwan rakan – rakan.

Dipendekan cerita semasa memancing Mr J dan rakan – rakan terdengar seperti ada “benda” berterbangan di belakang pokok ataupun seperti ada sesuatu kelibat melompat ke satu dahan ke satu dahan pokok lain, memang naik lah burung roma apatah lagi sejuk dan ditambah deruan ombak dan cahaya bulan mengambang.

kekekekekekkek , kekekkekeke hehehhehhe ahhahahah” suara kedengaran disebalik pokok . Apalagi kami sekawan terus terdiam seketika . Yang tak boleh blah pula ada ke patut kawan aku pergi tegur , dengan selamber dia menengur ” oo kak pon yerr, suara tak best jangan lah ketawa camtu .. cuba buat perangai macam anak dara sikit ” kata kawanku . Aku menoleh kearah kawanku , perhhh dia dah habiskan setengah botol Arak tequilla untuk bekalan kami bertiga . (buat pengetahuan tiada Muslim terlibat) . Sudah kebiasaan jika pergi memancing kami mesti berbekalkan Arak ataupun Beer untuk memanaskan badan .

Setelah 20minit tiada maklumbalas daripada “kakpon” tersebut akhirnya Mr J respect gile dengan kawan saya , yerlah kalau dah “high” mesti semua tak takut dan akhirnya kami masih lagi dengan semangat tegar pemancing terus meneruskan aktiviti memancing sampai ke pagi disitu Mr J sempat juga menanyakan rakan Mr J yang berasal daripada Bintulu mengenai apakah Tips menghindari digangu “kak pon” atau pontianak . Dia pun berkata sambil tersenyum:

1. Jika anda mendengar bunyi ketawa di tengah – tengah hutan atau sungai balas balik dan katakan kepadanya dengan nada yang sopan seperti ” janganlah ketawa , abang takut” atau “kalau yer pun nak takle abang – abang sini , janganlah bagi signal ketawa teknik dah lapuk”.

2. Jika “dia” menonjolkan dirinya dalam jarak 50meter katakan kepadanya ” tak segan ke cik adik, ni semua abang – abang , adik seorang je perempuan ” hah nescaya dia akan hilang .

3. Kalau anda merasakan ada sesuatu seperti berterbangan di atas kepala anda dan diyakini adalah Pontianak , katakan kepadanya tanpa menoleh ke atas “ooo nak sekodeng abang buang air besar nyerr ” masa tu anda terus berpura – pura seperti buang air besar , memang sah dia akan blah dari situ .

4. Bila anda berada di hutan tertiba mencium bau bauan yang wangi nescaya mesti ada sesuatu dan bila dalam keadaan seperti itu anda terus mengejek dengan mengatakan ” eleh dah lah pakai minyak wangi tiruan , murah pula tu ” dan nescaya bau tersebut akan hilang.

5. Dan yang terakhir sekali , kalau “pontianak” dekat sangat dengan anda atau boleh dikira sebelah anda (tips berguna untuk lelaki) cuba peluk dan raba badan dia sambil tu sediakan paku dalam poket , atau cuba cabul kehormatan Pontianak itu , nah! pasti pontianak akan lari dan menangis .

Jangan tidak tahu Hantu pun mempunyai perasaan . hahah. sekian tips dari Mr J.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Link Adv RM10 Monthly :Berani TengokEjen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Salam hormat dan ceria selalu kepada semua para pembaca , sedang Mr J sibuk merayau – rayau ke dalam dunia maya ini tertiba Mr J jumpa sesuatu yang agak menarik dan kemungkinan agak berguna kepada para – para wanita atau tidak kurang juga akan mendapat tentangan yang hebat daripada ahli – ahli ulama sekiranya “barang” tersebut berjaya memasukki market di negara kita iaitu Malaysia .

Pernah dengar “Selaput Dara Tiruan” ? kali ini anda sendiri akan melihat sendiri gambarnya dibawah:

Alat bernama Artificial Virginity Hymen itu didistribusikan perusahaan China, Gigimo, dengan harga 30 dollar AS. Alat itu membantu wanita yang baru menikah untuk mengelabui suami bahwa dia masih perawan. Alat itu akan mengeluarkan cairan seperti darah jika dimasuki alat kelamin pria atau pecah.

This Adult Sex Toy Feature:

  • Easy to use
  • Place inside vagina 15-20 minutes before intercourse
  • Soluble and expandable at body heat
  • Clinically proven non-toxic to human
  • No side effects, no pain to use, no allergic reaction
  • Made in Japan

Macamana? anda tergaman sekita seolah – olah tidak percaya apa yang anda lihat? nah, dunia semakin maju sekarang atau 10 – 50 tahun tidak akan datang masalah kehilangan dara dan tidak akan ada lagi perbualan polan si polan di sekitar kampung mengenai anak si polan tiada dara , dan bukan lagi masalah si bohsia untuk bernikah , hanya memakai “Selaput Dara Tiruan” dan berpura – pura membuat mimik muka sedikit kesakitan bila telah berkawin dan melayari bahtera malam pertama . Kena klentonglah si Suami alamatnya.

Berminat untuk mendapatkannya? Hindari seks bebas , sekian .


Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Link Adv RM10 Monthly :Berani TengokEjen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner