Archive for the ‘Misteri’ Category

Kejam dan tak terfikir dek akal , itulah yang difikirkan Mr J . Bayangkan Para penduduk ditangkap dan dibunuh semata – mata hanya kerana Nilai Wang , begitu kuasanya “wang” jika dibandingkan dengan satu kehidupan. Kejadian ini berlaku di Peru dimana sindiket membunuh seramai 60 penduduk tempatan bagi mendapatkan lemak dan tisu manusia yang kemudian dijual sebagai bahan membuat kosmetik di Eropah.

*atau mungkinkah minyak wangi atau losyen yang kita pakai berhari – hari mengandungi sisa – sisa lemak manusia? eeeeee seramnyer..

Lemak manusia RM50,820 seliter

SEPASUKAN polis mengumpul bahan bukti di satu lokasi pembunuhan di sebuah ladang koko berdekatan Huanuco, Peru baru-baru ini.


LIMA, Peru – Seramai empat suspek ditahan di Peru berhubung sindiket membunuh seramai 60 penduduk tempatan bagi mendapatkan lemak dan tisu manusia yang kemudian dijual sebagai bahan membuat kosmetik di Eropah.

Semua suspek ditahan di tengah Peru awal bulan ini manakala tujuh lagi anggota kumpulan itu termasuk dua warga Itali sedang diburu, kata Ketua Pendakwa Raya, Jorge Sans Quiroz kelmarin.

“Lemak (manusia) itu dibeli oleh konspirator Itali sebelum dihantar untuk pengkomersialan ke makmal di Eropah,” kata Quiroz.

Beliau menjelaskan, geng itu menyasarkan peladang dan Orang Asli di kawasan terpencil yang terpedaya dengan tawaran kerja sebelum mangsa dibunuh.


Pendedahan rangkaian penyeludupan itu dipercayai dapat membantu menyelesaikan 60 kes kehilangan penduduk tempatan di Andes namun hubungan itu masih belum disahkan.

Polis mula membuat penahanan berikutan penemuan sebotol lemak manusia yang cuba diseludup keluar dari bandar Huanuco, Andes ke Lima baru-baru ini.

Petunjuk mengenai rangkaian penyeludupan lemak manusia pertama kali muncul dua bulan lalu, kata Ketua Jabatan Jenayah, Jeneral Felix Burga.

Ketua Jabatan Antipenculikan polis Peru, Kolonel Jorge Mejia menambah, seramai tiga suspek mengaku membunuh lima orang.

Kata Mejia, pihak polis menerima maklumat mengenai penjualan lemak manusia empat bulan lalu tetapi detektif penyiasat hanya berjaya menembusi kumpulan itu pada Ogos. – Agensi

Dunia semakin kejam, dahulu lemak haiwan sekarang lemak manusia pula dijadikan bahan kosmetik , Mr J percaya Makmal yang dikatakan itu mungkin diangotai oleh sindiket – sindiket Mafia antarabangsa .

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?

Sila lawati: MTV & Lirik Lagu Best! dan Anda Berani Tengok? (Pesakit Jantung tidak digalakkan.)


Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Advertisements
Mr J sebenarnya suka dan minat kepada benda – benda paranormal dan juga kejadian yang cenderung ke arah Sains angkasa , kekadang sampai sekarang Persoalan Misteri mengenai berbagai – bagai kewujudan di dunia ini masih belum dapat dirungkaikan oleh para manusia . Mr J tertarik dengan Perbincangan seperti tajuk diatas, bahawa adakah Binaan Piramid bukan dibina oleh Manusia sepernuhnya? . Nak tahu selanjutnya , mari kita baca artikel dibawah:

“Ramai yang telah mengetahui ataupun pernah mendengar cerita-cerita tentang piramid. Piramid adalah bangunan moden purbakala yang terdapat di Mesir. Bangunan ini disusun bertingkat-tingkat, semakin di-atas makin kecil. Piramid terdiri daripada ribuan bongkahan batu. Beratnya Setiap batu adalah disekitar dua ton. Ditafsirkan berat keseluruhan sebuah piramid itu mencapai jutaan ton. Jika disusunkan berderet maka panjang batu pada piramid Cheops, piramid terbesar di Mesir, melebihi panjang pantai Amerika dari utara ke selatan.

Bagaimanakah mereka membuat piramid, berapa lamakah masa yang diambil untuk menyiapkannya, dan berapa ramaikah orang yang telah mengerjakannya? Sejak dahulu lagi para pakar masih belum boleh memberikan jawapan yang tepat dan memuaskan. Hanya sebahgian sahaja misteri piramid yang berhasil diungkapkan, antara lain oleh arkeologi Inggeris Howard Carter terhadap makam Tutankhamen di dalam sebuah piramid.
Carter dan kumpulan ekspedisinya menemui terowong berikutan tangga yang tersusun rapi dan sejumlah catatan tertulis. Di dalam terowong itu terdapat makam raja dan keluarganya yang mayatnya sudah diawetkan (mumi). Perhiasan emas, prasasti yang berisi kutukan, dan gambar-gambar di-dinding. Masa yang diambil untuk melakukan ekskavasi di sini berlaku selama puluhan tahun.

Kajian
Ramai pakar berpendapat bahawa piramid didirikan mulanya dari bahgian bawah dan terus ke atas. Tangga naik, untuk meletakkan batu-batu di atasnya, menggunakan punggung bukit. Setelah bahgian tertinggi rampung, maka bukit tersebut dipangkas habis. Dengan demikian yang tersisa hanyalah piramid.

Yang masih bengang difikirkan adalah bagaimanakah mereka membawa batu seberat dua ton itu ke atas dan menyusunnya. Peralatan apakah yang mereka gunakan sedangkan diwaktu itu tiada peralatan dan kenderaan-kendaraan canggih saperti hari ini wujud? Kalau menggunakan batang pohon, bagaimanakah mereka menyeretkan batu yang sebegitu besar dan berat? Masalahnya, silap sedikit saja, boleh meragut beberapa nyawa manusia. lni kerana bentuk piramid Mesir sangat landai, tidak berundak sebagaimana piramid Amerika Selatan.

Ditafsirkan, piramid dikerjakan selama berpuluh-puluh tahun. Bahan bangunan kemungkinan besar berasal dari sepanjang sungai Nil dan daerah-daerah di sekitar tempat piramid berdiri.
Beberapa tahun lalu pakar-pakar Jepun, Perancis, dan negara-negara maju pernah melakukan kajian untuk membuat piramid tiruan. Mereka menggunakan alat-alat berat dan alat-alat modern, termasuk helikopter sebagai alat pengangkut batu.
Pada tahap pertama. mereka mengawalinya dari bahgian bawah. Ternyata pembangunan piramid tidak rampung. Begitu pula ketika dimulai dari bahgian atas.

Mengapa teknologi masa kini tidak mampu menyaingi teknologi purba? Benarkah pekerja-pekerja Mesir dahulu dibantu tenaga ghaib para jin dan dewa sehingga berhasil mendirikan bangunan super monumen itu?

Piramid Mesir tidak dibuat sembarangan. Ada kaedah-kaedah tertentu yang harus diikuti dan ditaati. Pada bahgian atas piramid terdapat sebuah lubang. Lubang ini menghadap ke arah matahari terbit. Hal ini tentu dimaklumi kerana bangsa Mesir purba menganggap dewa Ra (Matahari) sebagai dewa tertinggi. Uniknya, bila bentuk piramid direbahkan ke atas tanah, maka sudut-sudutnya tepat berada di garis lingkaran. Dengan adanya bentuk demikian disimpulkan bahwa pembangunan piramid direncanakan dengan teliti. Apalagi bayangan matahari pada piramid tadi menunjukkan musim-musim yang ada di tanah Mesir.

Menurut sejumlah ahli Egyptotogi (pengetahuan tentang sejarah dan kebudayaan Mesir), makna simbolik pada piramid begitu besar. Tulisan-tulisan hieroglif menyiratkan ada unsur-unsur magik pada bangunan tersebut.

Tiada siapa yang tahu…

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?

Sila lawati

Koleksi MTV & Lirik lagu Best!

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Pelik tetapi benar dan kejadian ini berlaku di kentucky , Amerika Syarikat. Artikel asli diambil dari Telegrap.uk dan dialihbahasakan oleh Mr J mengunakan google Translator. Bertuah Mrs Herald mendapat suami yang memahamikan.

Lain pula dengan Artis Malaysia kita , dah dapat yang sempurna nak juga main cerai – cerai , tak tahu bersyukur.

Mrs Herald, yang hanya 2ft 4ins, diberitahu bahawa menjadi hamil boleh membunuhnya namun sudah mencabar para doktor untuk memiliki dua bayi yang sihat.

35 tahun dari Dry Ridge, Kentucky, Amerika Syarikat, menderita daripada osteogenesis imperfekta, yang menyebabkan tulang rapuh dan terkebelakang paru-paru, dan artinya dia gagal untuk tumbuh.

Sekarang Nyonya Herald, yang menggunakan kerusi roda, dan suaminya Will, yang 5ft 9ins, sedang menunggu kelahiran anak ketiga mereka, kerana dalam masa empat minggu.

Dia tidak bisa menahan putrinya kerana perutnya akan di jalan, dan harus bergantung pada suaminya Will untuk melakukan banyak hal di sekitar rumah.

Stacey Herald: Stacey Herald, the world's smallest mother, is about to give birth for the third time, despite warnings she is risking her life.

Mrs Herald mengaku hamil adalah “tidak nyaman” dan meninggalkan dia terbaring di tempat tidur selama berminggu-minggu. Pada saat tambahan baru, seorang anak laki-laki, adalah salah satu ia akan sudah menara di atas ibunya.

Namun, meskipun semua rintangan, Nyonya Herald dan suaminya, seorang calon pendeta, mengatakan mereka ingin lebih anak-anak.

Pasangan bertemu pada tahun 2000 saat bekerja untuk sebuah supermarket di bandar dan rumah mereka sudah putus asa untuk keluarga selepas berkahwin pada tahun 2004.

Tapi doktor amaran Nyonya Herald bayi akan tumbuh begitu besar di dalam tubuh mungil itu akhirnya akan menghancurkan organ tubuhnya.

“Hati saya patah sehingga aku tidak bisa punya anak,” katanya.

“Sepanjang hidupku orang tua saya telah mengatakan bahawa aku bisa melakukan apa saja. Lalu ada doktor ini mengatakan bahawa kita tidak boleh menjadi keluarga yang lengkap. Ini benar-benar sakit.”

Lapan bulan kemudian, pasangan itu gembira ketika mereka menemukan Nyonya Herald sedang hamil dan memutuskan untuk terus maju meskipun keluarga dan doktor meminta mereka untuk mempertimbangkan kembali.

“Mereka semua memberi tahu bahawa aku akan mati. Mereka memintaku untuk tidak punya bayi. Bahkan ibuku berkata,” Kau tahu kau tidak akan bertahan benar? “

“Aku berkata kepadanya:” Ini keajaiban bahawa saya di sini, bahawa saya mempunyai hidup, mengapa tidak boleh menjadi keajaiban ini juga? “”

Setelah 28 minggu, doktor melakukan operasi caesar dan putri Kateri lahir, beratnya hanya £ 2 dan 1oz pada tahun 2006.

Dia tumbuh dengan sangat baik tetapi ada patah hati bagi keluarga ketika mereka menemukan Nyonya Kateri Herald mewarisi kondisi dan bermanfaat juga tidak pernah tumbuh ke ketinggian normal.

Tapi keluarga muda kembali kehidupan seperti biasa, sebelum Nyonya Herald menjadi hamil setahun kemudian.

“Itu jenis seperti yang terakhir kali, semua orang berteriak:” Apa yang engkau lakukan? ” pada kami, “katanya.

“Para doktor mengatakan bahawa aku mendorong kejayaan saya. Tapi kita hanya berdoa bahawa Allah akan membawa kita melalui itu.”

Dia mengakui bahawa kehamilan kedua telah memuat korban, mengatakan: “Sulit, saya lebih cepat jauh lebih besar. Pada titik terburuk saya meletup aku ingat air mata, kerana saya nampak seperti bola pantai dengan kepala dan sedikit kaki.

Doktor cuba untuk membiarkan bayi kedua tinggal di tubuh Puan Herald selama mungkin, membiarkan kehamilannya pergi sampai 34 minggu sebelum mengambil dia ke teater.

Putri Makaya yang, pada usia 18 inci sudah lebih daripada setengah tubuh ibunya panjang ketika ia lahir, ditimbang £ 4 dan 7oz.

Sekarang kedua anak perempuan lebih besar daripada ibu mereka, yang sekarang 30 minggu hamil dengan anak pertamanya.

Dia berkata: “Ini semakin sukar dan berat untuk bergerak.

“Pada saat ini kerana aku akan benar-benar besar lagi, aku tidak bisa menahan putri bungsunya kerana perut saya mendapat di jalan dan aku tidak bisa memeluk saya.”

Mrs Herald menambah: “Semua bayi adalah mukjizat, tapi kita belum memikirkan apakah kita akan mempunyai lebih banyak, kerana mereka benar-benar segenggam sekarang.

“Kami tidak bercadang untuk memiliki lebih dari dua anak, kami hanya berfikir bahawa mereka kurnia yang besar kepada dunia, dan ketika aku melihat mereka aku melihat Will dan aku merasa begitu penuh cinta, sukar untuk tidak menginginkan lebih .

* cinta itu memang buta bukan? Mr J

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Salam sejartera semua , kali ini Mr J nak bawa semua ke alam misteri , misteri bermaksud sesuatu kejadian yang tidak dapat dirungkaikan . Dan Mr J pasti ramai yang berada diluar termasuk para pembaca pengeRindu.com pernah merasai seperti “ditindih” dan kekadang sesak nafas . Dan kali ini biar Mr J ceritakan satu kejadian aneh menimpa Mr J 2 tahun yang lepas di salah sebuah rumah sewa di Serdang , Selangor.
Ceritanya bermula apabila saya pindah ke rumah sewa yang baru dimana kadar rumah sewa tersebut agak murah bagi seorang penuntut di salah sebuah Ipts disekitar Serdang dan tambahan pula lokasi agak strategik dan berdekatan dengan Mines Shopping Complex dan juga Ktm Serdang.

Dipendekkan cerita selepas habis mengangkut kesemua barang – barang ke dalam rumah sewa baru maka Mr J dapat merasakan sesuatu yang tak sedap dan rasakan seperti sesuatu yang tak kena tetapi Mr J membiarkan sahaja perasaan itu sebab mungkin terlebih banyak sangat tengok movie seram . Rumah Sewa tersebut diduduki Saya dan 2 lagi rakan serumah .

Menjelang malam pertama , Mr J ditinggalkan sendirian di dalam rumah kerana kawan – kawan Mr J lepak ke Mines Shopping Complex mula – mula rakan Mr J mengajak untuk bersama tetapi Mr J menolak kerana penat sangat badan dan tinggallah Mr J berseorangan .

Sedang asyik bebaring diluar tamu dengan dialaskan tikar dan batal Mr J pun terlelap tidak sampai 5minit terlelap saya merasakan ada mahluk yang menindih badan Mr J dan begitu berat sangat dan Mr J terus membuka mata dan cuba untuk menjerit tetapi tindakan untuk menjerit tersekat kerana Mr J langsung tidak dapat untuk mengeluarkan suara dan Mr J merasakan kaki seperti ditarik dan digerakkan ke kiri dan ke kanan dan pengerakkan tersebut bukan dibuat – buat oleh Mr J tetapi dilakukan oleh Mahluk tersebut.

Selama 6-7 minit Mr J bertarung dengan Mahluk tersebut akhirnya Mr J dapat bernafas seperti biasa dan terus bingkas bangun sambil berlari terus ke bilik dan mengambil buku Bible dan terus mencium sambil berdoa agar diberikan pelindungan daripada nganguan tersebut dan Menakjubkan selesai sahaja berdoa untuk pelindungan kawan – kawan Mr J pun tiba dan pelik melihat saya duduk sambil memengang Bible dan masa itu hampir pukul 2pagi .

Keesokan paginya Mr J dan rakan – rakan menanya kepada si Penyewa rumah tersebut mengenai kejadian malam itu:

Mr J : uncle did anybody rent this house before us?

Uncle : 1 family was rent this house 2year ago , but just can tahan for 2month only.

Mr J: Why?

Uncle: They say lots of strange things happen inside the house at night.

Mr J: Who the real owner of this House?

Uncle: Sorry not to inform you all yet, the owner of this house was moved to AUS , then they ask uncle to takecare of it. Last 4year ago , ada itu satu couple staying here , the girl jelous becouse she saw her Boyfriend ada itu jumpa itu lain amoi then she tired to bunuh diri ma.. dia try to cut itu dia punya pengelangan tangan ma.. tapi dia menangis sama menjerit sebab sakit lorr , lepas itu ada jiran nampak panggil itu ambulans sama polis , tapi nasib tidak baik itu amboi mati dalam perjalanan ke hospital..

Mr J : huh…. so tragic.. uncle, saya rasa mungkin i duduk sini 1bulan dulu ok.

Uncle: aiyak , oklah nanti – nanti u kasi sama saya bila mau pindah , itu amboi kuat cantik oo.

Gambar ilustrasi saya dimana saya merasakan bahagian tertentu yang ditindih, dan yang dibulatkan adalah bahagian yang ditekan dan kaki yang digerakkan.

huh, so scary right. but i just can stay at that house for 2 weeks , and that uncle was agree to give back deposit of that rent house… and i think that ghost like me…. lenchai ma….

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Link Adv RM10 Monthly :Berani TengokEjen Prepaid

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Gangga ialah sungai di India Utara dan oleh pejabat dan menurut pemerintahan India sebagai sungai nasional Bharat. Dalam Hinduisme, Gangga juga disembah sebagai dewi.Sungai ini adalah sungai suci bagi yang beragama hindu.


Suasana ramai pada saat hari-hari tertentu
(ritual keagamaan)


Dan gambar dibawah adalah pandangan pada hari – hari biasa .


Sekarang masih sucikah Sungai Gangga ?
(mungkin dibahagian Sg. Gangga tertentu sahaja yang masih suci)

Macam – macam aktiviti boleh dilihat pada hari – hari biasa ? upacara pengebumian (buang ke dalam Sungai nanti mayatnya jadi suci kot).

Anda berani mandi di sungai sambil ditemani mayat – mayat? Tengok gambar anjing tu , mesti kenyang anjing tu makan.

sumber : Pak Cik Google.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Lidah juga berharga RM50 juta.

Posted: October 27, 2009 in Isu Semasa, Misteri

Berapa harga lidah anda? sila baca petikan dibawah:

Pemilik restoran Costa Coffee di London sanggup memperuntukkan sehingga £10 juta (RM50 juta) untuk melindungi lidah pekerja yang bertugas sebagai ‘pakar rasa kopi’. Individu yang dimaksudkan ialah Gennaro Pellicia. Tindakan majikannya bukanlah mencari populariti atau mencipta sejarah, sebaliknya menjadi cara penting bagi memastikan lidah pemuda itu sentiasa dalam keadaan baik untuk membolehkan ia mampu membezakan ratusan jenis kopi yang dijual.

Pelliccia bertanggungjawab di atas rasa 108 juta cawan kopi Costa Coffee yang dijual di Britain setiap tahun. Polisinya dengan firma insurans Lloyd’s of London menjadikan lidahnya dua kali lebih berharga dari senyuman bintang Ugly Betty, America Ferrera dan satu persepuluh satu peratus daripada keseluruhan tubuh pemain bola sepak terkenal, David Beckham.

Pelliccia, 34, yang perlu merasa beratus-ratus biji kopi kisar di rangkaian restoran itu di Lambeth, selatan London, juga perlu melakukan pengorbanan berikutan tuntutan kerja uniknya itu. Ini termasuk menjauhi makanan terlalu panas kerana berisiko melecurkan lidahnya. Beliau juga dilarang menikmati kari dalam masa dua hari sebelum musim merasa kerana dibimbangi rempah ratus itu boleh menjejaskan sensitivitinya.

Dengan 5,000 jenis kopi perlu dirasa dan dikelaskan oleh Pelliccia setiap tahun, pegawai atasan Costa memutuskan lidah pemuda itu berbaloi untuk setiap sen yang dikeluarkan. Pengalaman selama 18 tahun membolehkan beliau membezakan antara beribu perisa. Lidah juga membolehkan beliau membezakan sebarang kecacatan, yang membenarkan beliau melindungi dan menjamin campuran Mocha Italia unik Costa.

Walaupun mempunyai sepasukan ‘tukang rasa’ yang bekerja untuknya, Pelliccia, secara peribadi merasa setiap kumpulan biji kopi mentah yang melalui pemanggang di restoran itu. Costa juga yakin lidah milik Pelliccia yang bertanggungjawab di atas rekod kejayaan dalam ujian merasa jenama baru-baru ini. Pengarah Urusan Costa Coffee, John Derkach, berkata Pelliccia adalah ‘elemen penting’ dalam perniagaan syarikat itu.

Hakikatnya, Pelliccia bukan berseorangan dalam situasi yang bagi kebanyakan orang lain tidak masuk akal, tetapi sekadar menambah senarai panjang golongan selebriti dan bukan selebriti yang berlumba-lumba mengambil insurans bagi melindungi aset tubuh masing-masing.

Beliau masih kalah dibandingkan dengan jumlah insurans keseluruhan tubuh Beckham, yang dilaporkan £40 juta (RM200 juta), dipercayai polisi insurans paling tinggi bagi set bahagian tubuh walaupun cuma kakinya yang banyak membantu bekas kapten England itu mengumpul kekayaan.

Lebih melucukan ialah tindakan penari bogel lelaki Britain, Frankie Jakeman, yang mengambil polisi bernilai £1.2 juta (RM6 juta) untuk kemaluannya pada tahun 1987.

Di kalangan selebriti Barat, mempertaruhkan sejumlah wang besar untuk melindungi bahagian tertentu tubuh mereka bukan lagi asing apatah lagi bahagian itu menjadi sumber pendapatan mereka yang mencecah puluhan, ratusan atau ribuan juta dolar.

Penyanyi dan pelakon berketurunan Latin, Jennifer Lopez, baru-baru ini dilaporkan mengambil polisi sehingga AS$1 bilion (RM3.6 bilion) untuk payu dara, kaki, belakang, rambut dan berat badannya. Walaupun ia disangkal oleh bintang ‘Maid in Manhattan’ itu, ia sekali gus menjadi bukti betapa selebriti sanggup berhabisan melindungi aset mereka walaupun bagi kebanyakan orang, ia mungkin kerja gila.

Nyata JLo itu bukan berseorangan dalam mengambil insurans untuk melindungi asetnya walaupun mungkin tidak mencecah berbilion dolar kerana menyertainya ialah senarai panjang selebriti dan tokoh lain yang bertindak luar jangkaan demi melindungi kepentingan masing-masing.

Nama besar lain dalam dunia selebriti Barat yang tidak teragak-agak melabur sejumlah wang untuk pulangan lebih lumayan jika kecelakaan menimpa ialah pemain gitar kumpulan Rolling Stones, Keith Richards yang mengambil insurans bernilai £1.5 juta (RM7.6 juta) untuk tangannya manakala penyanyi Dolly Parton melabur £350,000 (RM1.7 juta) iaitu lebih £8,000 (RM40,000) setiap inci payu daranya.

Tindakan mereka mungkin kelihatan tidak masuk akal kerana tiada guna menentang hukum alam yang jelas membuktikan muda pasti bertemu tua, tegang akan mengendur dan gagah beransur lemah. Namun apabila bertuhankan wang dan kemewahan, apa saja akan dilakukan demi memastikan kehilangan mereka dari pentas kemasyhuran tidak menjejaskan gaya hidup yang dijalani selama ini.

Sumber : (daripada email rawak yang tertiba masuk kedalam inbox)

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Tips jika anda tersempak dengan Kakpon atau kak pontianak .

Pontianak apakah itu pontianak ? , sejak berzaman – zaman lagi ramai yang gerun serta kecut bila mendengar istilah pontianak , selalunya pontianak ini menghisap darah manusia kira Vampire versi nusantaralah . Pernah suatu ketika dahulu ketika Mr J memancing di sekitar Pantai Port Dickson dimana ada satu tempat tu memang dikatakan sangat keras tapi sudah lurah kaki pemancing tak akan menghiraukan gurauwan rakan – rakan.

Dipendekan cerita semasa memancing Mr J dan rakan – rakan terdengar seperti ada “benda” berterbangan di belakang pokok ataupun seperti ada sesuatu kelibat melompat ke satu dahan ke satu dahan pokok lain, memang naik lah burung roma apatah lagi sejuk dan ditambah deruan ombak dan cahaya bulan mengambang.

kekekekekekkek , kekekkekeke hehehhehhe ahhahahah” suara kedengaran disebalik pokok . Apalagi kami sekawan terus terdiam seketika . Yang tak boleh blah pula ada ke patut kawan aku pergi tegur , dengan selamber dia menengur ” oo kak pon yerr, suara tak best jangan lah ketawa camtu .. cuba buat perangai macam anak dara sikit ” kata kawanku . Aku menoleh kearah kawanku , perhhh dia dah habiskan setengah botol Arak tequilla untuk bekalan kami bertiga . (buat pengetahuan tiada Muslim terlibat) . Sudah kebiasaan jika pergi memancing kami mesti berbekalkan Arak ataupun Beer untuk memanaskan badan .

Setelah 20minit tiada maklumbalas daripada “kakpon” tersebut akhirnya Mr J respect gile dengan kawan saya , yerlah kalau dah “high” mesti semua tak takut dan akhirnya kami masih lagi dengan semangat tegar pemancing terus meneruskan aktiviti memancing sampai ke pagi disitu Mr J sempat juga menanyakan rakan Mr J yang berasal daripada Bintulu mengenai apakah Tips menghindari digangu “kak pon” atau pontianak . Dia pun berkata sambil tersenyum:

1. Jika anda mendengar bunyi ketawa di tengah – tengah hutan atau sungai balas balik dan katakan kepadanya dengan nada yang sopan seperti ” janganlah ketawa , abang takut” atau “kalau yer pun nak takle abang – abang sini , janganlah bagi signal ketawa teknik dah lapuk”.

2. Jika “dia” menonjolkan dirinya dalam jarak 50meter katakan kepadanya ” tak segan ke cik adik, ni semua abang – abang , adik seorang je perempuan ” hah nescaya dia akan hilang .

3. Kalau anda merasakan ada sesuatu seperti berterbangan di atas kepala anda dan diyakini adalah Pontianak , katakan kepadanya tanpa menoleh ke atas “ooo nak sekodeng abang buang air besar nyerr ” masa tu anda terus berpura – pura seperti buang air besar , memang sah dia akan blah dari situ .

4. Bila anda berada di hutan tertiba mencium bau bauan yang wangi nescaya mesti ada sesuatu dan bila dalam keadaan seperti itu anda terus mengejek dengan mengatakan ” eleh dah lah pakai minyak wangi tiruan , murah pula tu ” dan nescaya bau tersebut akan hilang.

5. Dan yang terakhir sekali , kalau “pontianak” dekat sangat dengan anda atau boleh dikira sebelah anda (tips berguna untuk lelaki) cuba peluk dan raba badan dia sambil tu sediakan paku dalam poket , atau cuba cabul kehormatan Pontianak itu , nah! pasti pontianak akan lari dan menangis .

Jangan tidak tahu Hantu pun mempunyai perasaan . hahah. sekian tips dari Mr J.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Link Adv RM10 Monthly :Berani TengokEjen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner