Archive for the ‘kontest’ Category

Pertama Kali Menang. ‘ Online Quiz ‘

Posted: November 19, 2009 in kontest
Kalau tak silap dalam beberapa minggu yang lepas Mr J ada “mengarahkan” diri Mr J untuk join kontest yang dianjurkan oleh Cik Smile . Tup tap tup dan sampai ke Pengumuman para pemenangnya.. keputusannya adalah:

Dan pemenangnye ialah…
Sebelum tuh, aku nak beritahu..pihak D Eila Pesona telah memilih 5 orang pemenang, bukan 3 seperti yang aku beritahu pada entry nih..Ini semua atas pilihan pihak D Eila Pesona.. Semua email yang aku tunjuk..diorang yang pilih..aku cume pilih yang mane betul teka umur aku.. Tapi..ini semua rezeki masing-masing..D Eila Pesona berhak menambah pemenang tetapi mereka tidak akan mengurangkan bilangan pemenang..korang janganlah risau yer..so lepas nih, kalau ada kuiz dari D Eila Pesona..Sila la turut serta..mane tahu korang ade rezeki..dah boleh dapat hadiah..

Ehem , Mr J lerr siapa lagi. (rezeki) . Soalannya boleh tahan susah juga iaitu:

Soalan 1 : Nyatakan satu sahaja nama produk dari D Eila Persona
Soalan 2 : Berapa umur aku tahun 2010?

Soalan 1 Mr J jawab rock sikit dan lebih – lebih , orang minta satu Mr J bagi seberapa banyak nama Produk D Eila Persona (bugjet dapat no 1 ler tu.. hah). Lepas tu Soalan 2 agak susah sikit yerlahkan nak juga kena merisik” atau jadi dektektif unutk menyiasat sedikit sebanyak latar belakang Cik Smiley , risik dan siasat rupanya sebaya pula Cik Smiley ini dengan Mr J tapi dah ‘berpunya” yang nak terfikir nak “takle” atau yang telah siap merancang “hendak” mengayat tu terpaksalah batalkan saja.

*Apakah Hadiah tersebut? . Produk Kesihatan ? Kecantikan? awWW uolsss lepasni Mr J mungkin nampak busy sikit.. ..

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?

Sila lawati:

Koleksi MTV & Lirik lagu Best!

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Advertisements
Mr J minta tolong pengunjung http://www.pengeRindu.com sila layari mana – mana Iklan Yang keluar daripada Nuffnang ok. Thank dan anda cukup Sporting~

Senarai Kategori yang ada dalam http://www.pengeRindu.com ini.
Sila klik pada kategori yang dicari:

Last Update November 2009.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Masihkah anda ingat pada posting Vote for me On Scripters My Page Contest .

Terlebih dahulu i ucapkan terima kasih banyak – banyak kepada sesiapa yang ada vote saya. Huh.. persaingan permulaan memang sengit . Sila lawat http://scripters.ning.com/ di mana anda kemudian akan lihat muke abe Jacky nih selama sebulan. lol , dan tidak sia – sia layout yang i cipta diberi nama Dayak World tidak disangka sekali yang menjadi persaing sengit aku adalah empat wanita .


banyak – banyak terima kasih kepada pengundi yang mengundi layout design Dayak World i.

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;

Selamat Sejartera.

Harini i nak minta tolong kekawan sikit hihi.. minggu lepas i ada masuk My Page Contest yang dianjurkan oleh Admin http://scripters.ning.com/ so , i trylah masuk and design sikit theme untuk My Page sila lihat di sini. So kalau kekawan rasa page tu cantik sila vote ok. Thank.

Vote Jacky Juing Jonathan

Vote Your Favourites Page(opinion)

Vote Jacky Juing Jonathan

Ini Website Scripters . nampak ada coloum tepi sebelah kiri kat situ ada
“My Page Contest”

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;

Taniah Kepada Para pemenang.

Posted: August 6, 2009 in kontest
Taniah kepada para pemenang dan juga kepada sesiapa yang menjawap tapi salah jangan putus asa , minggu depan ada lagi .

Setiap pertandingan hanya ada 2 pemenang terpantas dan akan berkongsi Top Up RM10 kepada RM5 setiap Seorang . Tapi , Jika tiada juga pemenang kedua sehingga 7 hari pada tarikh Kontest dipostkan maka seorang pemenang akan menerima RM10 .

Teka Mata ( Jawapan Mata Katak) dimenangi : Wilder & Ikiqzalia

Teka Mata Artis (Jawapan Mata Sheila Majid )
dimenangi : Nur Farhana & Adhram (tiada blog)



Gambar dari kiri : Nur Farhana , ikiqzalia , Wilder .

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;

Pertandingan Close. Dah dpt Pemenang.

Nur Farhana

Adhram (sila contact i)

Contest Kembali lagi , memandangkan kontest yang satu tu tersangatlah senang. So , kali ini agak susah pula, kalau yang dulu cam mata Katak kalini mata artis pula.

Klue: Artis Malaysia . Perempuan .. ihihhihi.. Klu ker…~

Ada hadiah ker? ..
Ada , hadiah merupakan Subdomain pengerindu.com itupun kalau minat~ . Hanya khas untuk tutup url blogspot.com je.

Top Up Prepaid RM10 ke Digi , Maxis or Celcom.

JAWAPAN : shila majid


Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;

TEKA TEKI TELAH TUTUP . PEMENANG DAN DAPAT.

Wilder

ikiqzana

Wahai pembaca – pembaca yang bijaksana sekalian . Harini i ada teka teki yang cukup mencabar iaitu cuba teka gambar apa ini?.. Xada klu – klu ~~ T_T itulah mencabar.

Mata apakah ini.


Jawapan bakal disiarkan minggu depan beserta Gambar Full Mata’

Soalan yang bakal ditanya.

Ada hadiah ker? ..
Ada , hadiah merupakan Subdomain pengerindu.com itupun kalau minat~ . Hanya khas untuk tutup url blogspot.com je.

Top Up Prepaid ke Digi , Maxis or Celcom.

contoh: http://sarawak.pengerindu.com/ dan http://iban.pengerindu.com/

KATAK @ KODOK
comel kan

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;