Archive for the ‘Iklan’ Category

Tak lama lagi Mr J akan balik ke kampung halaman iaitu sibu sarawak pada 13 December 2009 . Banyak sangat barang – barang nak dibawa balik , dan yang sedihnya Motosikal Mr J rasanya tak sanggup nak dibawa balik nanti akan menyemakkan rumah Mr J di Sarawak. dan kepada sesiapa yang berminat untuk membeli motosikal Modenas Mr J bolehlah hubungi Mr J di talian HotLine 013 – 3896880 . (serius nih)

Area : Negeri Sembilan . Yang luar N9 pun boleh kalau nak beli.

Terasa sayang pula nak tinggalkan tempat orang.

www.pengerindu.com

www.pengerindu.com

Seperti mana di Mudah.com.my

Dan kepada yang berminat cepat – cepat hubungi saya.

Harga: RM1.800 (masih lagi boleh dirunding)
Rim baru ditukar.
Sebab dijual : Balik Sarawak.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?

Sila lawati: MTV & Lirik Lagu Best! dan Anda Berani Tengok? (Pesakit Jantung tidak digalakkan.)


Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Advertisements

BLogger Gathering 2009

Posted: November 7, 2009 in Iklan
Dekat – dekat hujung tahun ini banyak Gathering yang dibuat . So kali ini Mr J nak informkan bahawa akan diadakan Blogger Gath’ 2009 di Genting Theme Park .

DATE : 19.12.2009
VENUE : GENTING THEME PARK (meet at KL SENTRAL)
FEES : WILL BE CONFIRMED LATER (included t-shirt and souvenirs)

Kepada yang berminat boleh hantarkan email kepada fhadlow86@yahoo.com , Sila nyatakan :

Nama :
Contact Number:
Yahoo Messenger:
Alamat Url Blog anda:

Untuk maklumat laju sila layari : http://wunniey.blogspot.com/2009/11/gather-gatheringggg-2009.html .

*19.12.2009 MR J balik sarawak 13.12 huuhuh tak dapat ikut…

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

NGO marah iklan peraduan hitung seluar dalam wanita.

Bermacam ragam bila tengok pelbagai Iklan yang khasnya untuk para wanita , seperti contoh Iklan Tuala Wanita tidak pula kurangnya di kaca television tentu para pembaca pernah melihat Iklan seperti ” ah.. jangann pusing” yang dimana 2 ekor “rabbit” bersama seorang gadis di atas katil. hehe..

Tetapi yang tak masuk akalnya , adakah patut wujubnya Iklan Count The Panties Contest ataupun dalam bahasa Melayunya dipanggil “pertandingan mari mengira berapa seluar dalam” . Kenapa tak pula kira buah epal ke kira tin ke atau kira boyfriend ke.

Siapalah Pengurusan pemasaran dorang ini , tak kreatif langsung. huhuuh.. (selamber jek cakap org yerr.. kena banned mulut Mr J baru tau) . Tapi apa – apa pun yang lelaki jangan mengintip perempuan menyidai pakaian , manalah tau kot – kot nak kira seluar dalam . hehehe .


Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) membantah sekeras-kerasnya penyiaran iklan Count The Panties Contest seperti dimuatkan di sebuah akhbar tempatan semalam.


Iklan yang memuatkan borang penyertaan tersebut “tidak mengambil kira sensitiviti dan pegangan kesopanan dan kesusilaan rakyat di negara ini yang majoritinya beragama Islam”, kata presidennya SM Mohamed Idris.

“Adalah sesuatu yang amat memalukan apabila menyiarkan iklan yang secara langsung menggalakkan penyertaan para pembaca akhbar dalam peraduan mengira jumlah seluar dalam wanita,” katanya.

“CAP amat ingin mengetahui rasional di sebalik tindakan pihak Kementerian Dalam Negeri (KDN) dalam membenarkan iklan sedemikian disiarkan dalam media arus perdana negara.”

Dalam satu kenyataannya semalam, CAP menggesa KDN dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) bertindak lebih tegas dan proaktif untuk memastikan “iklan-iklan murahan” tidak disiarkan lagi pada masa hadapan.

Menurutnya lagi, Seksyen 211 Akta Komunikasi dan Multimedia melarang kandungan yang dianggap sumbang, lucah, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk mengacau, mencaci, mengugut atau mengganggu seseorang.

Tambahnya, kandungan yang disifatkan tidak sopan itu pula termasuklah bahan-bahan yang bersifat jelik, tingkah laku tidak sopan dan bertentangan dengan kelakuan yang diterima umum.

“Ini termasuklah bahan-bahan bogel dan seks. Persoalannya apakah iklan mengira seluar dalam wanita ini terikat di bawah akta ini?” kata Mohamed lagi.

CAP juga merujuk peruntukan Akta Iklan Lucah Sopan 1953 yang bertujuan menyekat iklan lucah dan iklan mengenai penyakit berkaitan seks.

Menurut Seksyen 3 akta itu, menjadi kesalahan melekat atau menulis di rumah, bangunan, dinding, pintu, pagar, tiang, papan, pokok atau tempat buang air atau mana-mana benda, gambar lucah atau sumbang atau alat bertulis atau cetak.

“Jadi, apakah peranan akta ini dalam membendung iklan lucah sedemikian?” kata aktivis pengguna berpengalaman itu.

Peraduan khas untuk golongan wanita itu menghendaki pesertanya mengira jumlah seluar dalam di dalam sebuah jam dengan ganjaran RM1,000 seorang bagi 200 pemenang.

Hadiah itu pula dibayar dalam bentuk kredit panggilan telefon sama ada pascabayar atau prabayar.

Dianjurkan oleh syarikat jenama tuala wanita popular, peraduan itu bermula awal bulan lepas hingga 31 Disember ini. sumber

*Nasib baik tak kira seluar dalam superman. Mr J

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Memperkenalkan Pengerindu Forum.

Posted: November 1, 2009 in Iklan, MyDiary
Harini satu hari suntuk Mr J buat satu forum iaitu Pengerindu @ Forum , lama dah terfikir nak buat tapi belum ada idea lagi tapi kali ini betul – betul buat .

Idea terfikir buat Forum ini sebab bila difikirkan kalau untuk Blog sahaja tentu pemilik blog sahaja yang dapat membuat entry bukan , kalau forum sesiapa sahaja pun boleh yang penting daftar masuk .

Dalam Forum Pengerindu menyediakan pelbagai koleksi Blogspot trick dan tips dan anda juga pun boleh berkongsi tips tips rahsia blogging. (masih ada yang kosong2 lagi)

Takkan forum pengerindu terhad kepada mengenai Blogging sahaja ? , jawapannya adalah tidak sedikit sebanyak mungkin anda akan dihiburkan dengan Dunia Hiburan baru mahupun yang lama dan anda pun boleh sumbangkan gossip2 artis Malaysia .

Sambil itu juga anda juga boleh mempromosikan alamat Blog / web anda di bahagian ruangan yang telah disediakan iaitu “Iklankan blog anda” sedikit sebanyak juga mampu meningkatkan traffic ke blog anda bukan? .

Kalau rasa boring – boring bolehlah berkongsi cerita dengan kekawan kat ruangan “borak kosong” . Apa lagi sertailah sekarang anda boleh menjadi ahli forum tidak sampai 1minit pun . Jom daftar sekarang di http://pengerindu.bestbb.net .

Dan Tugas saya Mr J adalah akan mempromosikan Forum Pengerindu ini dalam masa yang terdekat , kalau anda nak tolong promosikan pun boleh bukankah tolong menolong amalan yang mulia cewaahhh..


Join us @ pengerindu Forum

Rank image Rank title Minimum posts

Ahli Baru Ahli Baru 1
Ahli Rajin Ahli Rajin 20
Ahli Sangat Rajin Ahli Sangat Rajin 35
Ahli Sangat Tekun Ahli Sangat Tekun 55
Ahli Terlebih Rajin Ahli Terlebih Rajin 65
Ahli Terlebih Tekun Ahli Terlebih Tekun 75
Ahli Luar Biasa Ahli Luar Biasa 85
Ahli Superindu Ahli Superindu 115

Apa lagi yang ditunggu ? tiada sebarang bayaran dikenakan.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Salam hormat dan ceria selalu kepada semua para pembaca , sedang Mr J sibuk merayau – rayau ke dalam dunia maya ini tertiba Mr J jumpa sesuatu yang agak menarik dan kemungkinan agak berguna kepada para – para wanita atau tidak kurang juga akan mendapat tentangan yang hebat daripada ahli – ahli ulama sekiranya “barang” tersebut berjaya memasukki market di negara kita iaitu Malaysia .

Pernah dengar “Selaput Dara Tiruan” ? kali ini anda sendiri akan melihat sendiri gambarnya dibawah:

Alat bernama Artificial Virginity Hymen itu didistribusikan perusahaan China, Gigimo, dengan harga 30 dollar AS. Alat itu membantu wanita yang baru menikah untuk mengelabui suami bahwa dia masih perawan. Alat itu akan mengeluarkan cairan seperti darah jika dimasuki alat kelamin pria atau pecah.

This Adult Sex Toy Feature:

  • Easy to use
  • Place inside vagina 15-20 minutes before intercourse
  • Soluble and expandable at body heat
  • Clinically proven non-toxic to human
  • No side effects, no pain to use, no allergic reaction
  • Made in Japan

Macamana? anda tergaman sekita seolah – olah tidak percaya apa yang anda lihat? nah, dunia semakin maju sekarang atau 10 – 50 tahun tidak akan datang masalah kehilangan dara dan tidak akan ada lagi perbualan polan si polan di sekitar kampung mengenai anak si polan tiada dara , dan bukan lagi masalah si bohsia untuk bernikah , hanya memakai “Selaput Dara Tiruan” dan berpura – pura membuat mimik muka sedikit kesakitan bila telah berkawin dan melayari bahtera malam pertama . Kena klentonglah si Suami alamatnya.

Berminat untuk mendapatkannya? Hindari seks bebas , sekian .


Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Link Adv RM10 Monthly :Berani TengokEjen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

@ Iban Sarawak Community

Members (151) last update 10/9/2009

BOY,, thom aKu k@b@n nu@N... manthok Ann_max cArL Maria Ah Joup DEBBIE ABRAHAM bujang ensebang Antu Buyuk Mr.ValentinE @ Mr.V Putri_Gynne KauKongKauKong JANG Jayaubatu 3 Andrew lee lyn n JaNeT THe KuMaNG TuPai JeGiT lisha secret maya Roy_Abby jang InDu RuMaH pAnJaI dara adung belalai http://makeslus.blogspot.com cute honney Dom AngKocarolynijau - lelayangJacky Juing Jonathan


@ Jendela Kenyalang Community

Member (32) last update 10/9/2009

Terbaru pengeRindu fan club @ facebook .

pengeRindu Fan Club

Jennifer LovelyJaneArief Adi SaputraPhlomina ChuraCrowley Corazon Hiah JabangHiffi Anak SalangSuraya ShaharudinLedya Pindol
Raymond ArguellisRyna Muazam ShahAbdul Halimi TaiforCiey CarrickRomena KebiValentine LavenderJarvin QuekJacky Juing
Fadhlee Zulkifli Norzilawati Razali

Terima kasih yang tak terhingga kepada semua para peminat pengeRindu.com . Tanpa anda apalah sangat pengeRindu .

Iklhas ,
Mr. J @ Bungai Pengrindu
www.pengerindu.com

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Digeus Registry Cleaner
File Size: 1.2 MB
Language: English
Platform: Windows 95/98/ME/NT/XP/2000 /2003/Vista x32, Vista x64

Download Digeus Registry Cleaner Purchase Digeus Registry Cleaner

Key benefits
– Eliminates slow start-up and shutdown speed
– Stops Windows slow down and freezing
– Prevent program instability, crashes and “Blue Screen”
– No need to reinstall Windows so often

Here is the list of the most commonly reported computer problems:

Slow Boot up
Longer Machine Response Time
Unexpected System Crashes
BSOD (Blue Screen of Death)
Unresponsive System
Slower Internet Browser Response
Slow Start Up of Your Favorite Software
Click here to run a FREE scan. Two minutes of scan can save you months of frustration and crashes.

Must have product.

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;