Archive for the ‘Computer’ Category

Mr J minta tolong pengunjung http://www.pengeRindu.com sila layari mana – mana Iklan Yang keluar daripada Nuffnang ok. Thank dan anda cukup Sporting~

Senarai Kategori yang ada dalam http://www.pengeRindu.com ini.
Sila klik pada kategori yang dicari:

Last Update November 2009.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Advertisements

Anda perasan tak masa 31 August .

Posted: September 2, 2009 in Computer
Semasa 31 Agust i ada log in Internet kejap then nampak Google ada sedikit pelik tetiba macam ada gasing pastu i tengok kat Yahoo then lagi cantik.

Google & Yahoo Juga menyambut & mengucapkan Hari Mederka kepada Rakyat Malaysia .

Mungkin ramai yang tak perasaan bila asyik search

Untuk Yahoo sila lihat disini.

Iklhas ,
Mr. J @ Bungai Pengrindu
www.pengerindu.com

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Hack to learn , not learn to h4ck

Posted: August 25, 2009 in Computer

I all , i baru je siapkan Blog mengenai segala macam trick & tip koleksi i, dulu i ni gila – gila sikit pasal computer ingin je nak ubah computer jadi petis sejuk lah huuh~ ala2 hackers lah tu. , nak buang sayang gak bukan , lebih baik i share kat u’all semua. Macam – macam ada dekat situ. kalau rajin singah sekejap kat blog world hack3rs tut’ collection , kalau sesiapa berminat pasal dunia hack – hack ni adalah dinasihati sila cuci kesan degil dahulu . huhuhuhu..

Senarai yang sempat i masukkan kat sana , mnak masukkan semua tak sempat .

Label

function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open(‘http://www.facebook.com/sharer.php?u=’+encodeURIComponent(u)+’&t=’+encodeURIComponent(t),’sharer’,’toolbar=0,status=0,width=626,height=436′);return false;} html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://b.static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/z39E0/hash/ya8q506x.gif) no-repeat top left; }Share on Facebook

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;

Penipuan " Maybank2u " not MY

Posted: August 5, 2009 in Computer, hacker

Aku kekadang semakin muak dengan benda ni. boleh dikatakan setiap minggu aku mendapat email dari Maybank2u NOT MY . Tak juga habis2 hihihi.. banyaknya domain dorang daftar untuk tipu orang ramai , masalahnya orang Malaysia ni kan memang suka kena tipu. . Huh~

Perhatian:
Artikel ini tidak dibayar atau ditaja oleh Maybank atau mana-mana pihak, tetapi atas inisiatif penulis untuk kebaikan kita bersama.

>Jika anda menganggap artikel ini tidak bersesuaian atau anda rasa ia membuang masa untuk membacanya, sila abaikan.

Walaupun Maybank ada memaklumkan mengenai kegiatan penipuan ini di dalam site mereka, tetapi, saya rasa, modus operandi atau bagaimana anda ditipu, tiada diterangkan didalamnya.

Setiap hari kotak email kita menerima banyak email spam.
Tidak kurang yang terpedaya dengan penipuan dan kerugian banyak wang.
Jika anda kira, dalam sebulan mungkin anda ‘memenangi’ berbillion ringgit wang loteri yang anda sendiripun tak tau bila anda beli tiket loteri itu.

Dan penipuan yang paling popular sekarang ialah kononnya dari “Maybank” yang meminta anda menukar password dengan pelbagai alasan seperti server Maybank diserang virus atau Maybank suka-suka hati nak update profil pelanggan.

Saya sendiri yang bukan pemegang akaun Maybank, telah menerima 5 email spam sebegini dan apa yang menarik, penyangak-penyangak ini begitu kreatif sehingga ada yang mempercayai akan pemalsuan ini.

Maybank dalam website sebenarnya memberi amaran kepada pelanggan mereka akan ‘pishing scams’ ini.

Dan mereka juga menyertakan beberapa alamat-alamat ‘Maybank’ palsu tersebut sebagai rujukan pelanggan.
Spam yang saya terima ini tiada dalam senarai di atas. Pengirimnya menggunakan email security @maybank.com

Untuk makluman, Maybank tidak menggunakan .com tetapi .com.my iaitu http://www.maybank2u.com.my/

Perkataan Maybank.com merupakan ‘impression’ pertama mangsa yang percaya, ia adalah dari Maybank sebenar.

Kita lihat trend atau pola penipuan atau modus-operandinya.

1.Mula-mula pelanggan akan diberi impression bahawa ia adalah site Maybanl yang sebenar dengan menggunakan maybank.com

2. Pada skrin di bawah, mangsa akan melihat logo maybank2u. Mangsa akan terpedaya untuk peringkat kedua

3. Lihat pada step no.1 . Log in to Maybank online account (click here)

4. Sebaik mangsa klik di situ, mangsa dibawa ke site Maybank yang sebenar iaitu di maybank2u.com.my. Mangsa terpedaya peringkat ketiga.

5. Di sini mangsa akan meminta satu kod TAC darfi Maybank yang kemudian akan dihantar ke telefon bimbit anda.

6.Setelah anda mendapat kod terbabit, maka akan bermulalah episod ngeri seterusnya apabila anda akan memasuki satu site palsu di mana akan mengisi butiran anda dan nombot TAC itu.

7. Ia seakan-akan site maybank sebenar, tetapi ada tambahan TAC pada ruang ke 3.

8. Sebenarnya anda dibawa ke satu site palsu yang direka sebegini rupa oleh penyangak terbabit menyebabkan anda sebenarnya membekalkan maklumat rahsia akaun anda kepada mereka.

9. Setelah mereka mendapat maklumat tersebut, akan berlakulah proses seterusnya di mana mereka akan menggodam akaun anda dan melakukan pemindahan wang menyebabkan akaun anda boleh menjadi susut dalam masa beberapa minit.
Dalam proses ini, anda sebenarnya dibawa kepada satu lokasi yang sebenarnya tiada kena mengena dengan Maybank .Dalam kes ini, anda dibawa ke: mail.triplemetal.com dan mengikut alamat IP nya, maklumat diperolehi seperti berikut:

sumber asal : ondscene.my untuk rujukan semua.

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

|| Masalah Cinta?|| Novel Pendek || Blog Wiget|| Blog Template || TV1 Online || TV2 Online || TV3 Online || Ebook || Software|| Animasi Borneo ||

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;

Ok.. Sekarang B.p nak ajar satu yang agak Advance iaitu, macamana nak buat phising site. atau pun website palsu , Terlebih dahulu BP menekankan BAHAWA SAYA TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAP DIATAS SALAH GUNAAN phising site dibawah.

tapi sebelum itu download kan files dibawah .

Write files

Frienster Files

Daftar dulu kat free hosting t35.com

log in ke acct t35.com anda ..click member login. ok now we start!

We hack to learn not learn to hack!

Click image untuk besarkan
Selepas anda create account di T35.com .. click NEW File .

Di dalam New File . anda Copy & Paste kan File write yang didownload tadi ..contoh seperti diatas dan Name it kepada write.php dan save.. Ulang langkah New File ini untuk paste kan file frienster tadi dan name kan kepada friendster.php

Dan ini rupa setelah siap.. dan click kat friendster.php .. jika ada paparan Friendster seperti real. hah.. dan try login , jika anda login. dan selepas itu pergi balik kat t35.com anda dan lihat ada x file fpassed.txt keluar jika keluar itu tanda anda berjaya menjadi hackers. click dan lihat ada x password & username anda login tadi?

Iklhas ,
Mr. J @ Bungai Pengrindu
www.pengerindu.com
“EmailkanArtikel anda ke pengeRindu.com

did’t understand my blog in Malay Language? just switch it on your language here.

Bookmark and Share

pengeRindu Fan Club

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

How to make Prank Virus.

Posted: June 27, 2009 in Computer

cak cak cak.. pejam celik pejam celik minggu depan bp dapat gaji..

Harini , maybe ada yang pernah buat ..

Ok jom kita Prankkk Laptop/PC member..

1. Create a shortcut at ur desktop.
2. U’ll get a pop-up.
3. Type: Shutdown -s -t 60 -c “type anything here
4. Click Next, then, you can name the icon to whatever you like.
5. Click Finish.
6. Then you’ll see this icon at your desktop.
7. If you hit that icon, your computer is start to shut down (depends on the timer u make)
8. Refer to Step No.3, you can change 60 to every seconds you want..60 mean 60 second.
9. So if u download anything from internet and it take 3 hours to finish downloading, then u can create this shortcut and set the time till 10800..mean 10800 second= 3 hours.
10. Then click that icon and go out or sleep. After 3 hours, your PC will automatically shutdown.
11. Only 1 way to cancel this shut down.
12. Click Start/ Run..
13. Type cmd. Then type in dos prompt: shutdown -a
14. After that, this shutdown will be terminate itself.

Create a shortcut at ur desktop.(right click – New – Shotcut) U’ll get a pop-up. Type: Shutdown -s -t 60 -c “type anything here


Click Next, then, you can name the icon to whatever you like.Click Finish.

Then you’ll see this icon at your desktop.If you hit that icon, your computer is start to shut down (depends on the timer u make) either u can change the iCON to make it real..

Example.


And to Stop It. Start – Run – Type CMD – shutdown -a

*Have Fun.. Send it to your Friend by email or Yahoo Messenger..

Iklhas Bungai Pengrindu ,

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

|| Masalah Cinta?|| Novel Pendek || Blog Wiget|| Blog Template || Ebook || Software|| Animasi Borneo||
Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Ngembuan pengrindu? Taip meh email nuan dibaruh tuk, ambik ke Burung Pengrindu madah ke berita terbaru ari bungai pengrindu ke dalam email nuan.:

Taipkan email anda untuk Subscribe posting terbaru BP..

Artikel terbaru ari Bungai Pengrindu deka dianjung Burung Pengrindu FeedBurner