Ayam dan “Cikaro”

Posted: November 26, 2009 in Cinta, info, Isu Semasa

*Maaf kepada para pengujung , mungkin isu ini ada unsur – unsur lucah yang agak melampau.

Ayam dan “Cikaro”

Ayam , siapa yang tak kenal ayam dan bermacam – macam ayam di muka bumi ini dan bila perayaan mesti ramai ayam jadi korban tak kiralah bapa ayam ke ibu ayam ke anak ayam ke semua jadi rendang dan kari ayam . Anda suka makan Ayam? Yang jelas bukanlah “Ayam” yang anda sedang fikirkan itu . Ayam memang makanan kegemaran Mr J tak kira masak macamanapun Mr J tetap Telan je janji cukup masin .

www.pengerindu.com

Tapi Mr J bukan nak cerita pasal ayam tetapi mengenai “ayam” dan bukan sebarang ayam , ayam ini pelik sedikit dan harga sampai mencecah beberatus ringgit untuk menikmati ayam “istimewa” ini. Ayam ini boleh menemai anda (selalunya menemani lelaki) sampai ke larut malam dan service “baik punya” . Dari Ayam kampung sampai ke ayam ketek (ayam pendek) selalunya Ayam kampung yang telah di upgrade ke grade A mendapat permintaan yang tinggi sebab dikatakan masih Fresh lagi.

Dan sudah pasti setiap Ayam mempunyai “Bapak ayam” dan “Mak Ayam” atau dengan perkataan yang lebih sesuai iaitu mereka ini (Mak dan Bapa Ayam) adalah pelindungan kepada “anak – anak ayam” yang mereka bela. Anak – anak ayam ini pula terdiri daripada Ayam yang cantik dan mempunyai Skill “mengawan” yang luar biasa. Tetapi ramai dikalangan Ayam ini terdiri daripada golongan Ayam yang berpendidikan , kenapa jadi macamtu? takkanlah kerana hutang dek PTPTN atau kesesakkan hidup di kota menjadi penyebab utama untuk menjadi “Ayam” ? .

www.pengerindu.com
Diluar sana ramai lagi kerja yang mencari pekerja dan bukannya pekerja yang mencari kerja atau mungkinkah kerja menjadi “ayam” ini senang dan tidak juga meletihkan “mengankang” je kerja. Ha, itu kerja “ayam” . Jangan sampai jadi macam ayam dekat gambar dibawah ini , kena gantung sebab tak laku lagi atau “ayam tua”.

www.pengerindu.com

Dan sekarang mengenai “Cikaro” pula. Anda tahu apa itu Cikaro? Mr J baru je tahun tahun yang lepas dan yang pasti “Cikaro” ini telah menjadi persaingan segit kepada “Ayam” dan selalunya untuk mendapatkan “Cikaro” ini tidaklah susah sangat , janji pandai mengayat bak kata Mat Rempit. Selalunya “Cikaro” ini selalu dan suka melepak sampai ke larut malam sehinggalah ke pagi bersama kawan – kawan mereka dan ke hulu hilir dengan Mat Rempit .

Yang pasti untuk membezakan antara “Cikaro” dan “Bohsia” adalah agak susah sikit cuma yang satu sahaja iaitu Bohsia selalu menjadi taruhan Mat – mat rempit manakala “Cikaro” tidak dan yang pasti ayat kena power .

Semalam Mr J masak sendiri lauk iaitu Ayam Masak Kicap , kenyang juga walaupun terlebih masin.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Link Adv RM10 Monthly :Berani TengokEjen Prepaid

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Advertisements
Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s