Wajah peredaran Zamanku.

Posted: October 24, 2009 in info, MyDiary
Tanpa tidak disedari , masa berlalu dengan begitu pantas dan ianya seperti semalam , dan kita tidak pernah menghiraukan setiap saat berlalu kerana 1 saat berlalu tidaklah memberikan impak yang besar kepada hidup kita tetapi jika 1 saat berlalu berlanjutan sehingga kepada puluhan tahun yang lampau anda pasti akan merindui 1 saat anda.

Gambar 1 : Wajah Peredaran zaman Mr J.

Bermula ketika bayi kita dikedung Ibubapa sehinggalah kita mampu berdiri dan jasa Ibubapa adalah sangat tidak ternilai harganya . Setiap manusia yang lahir didunia akan berevolusi kepada beberapa peringkat iaitu ; Peringkat Bayi , Peringkat Kanak – kanak , Peringkat Remaja , Peringkat Dewasa dan yang paling akhir adalah Peringkat Tua.

Semua diantara kita pasti ada masa silam yang indah dan tidak lupa juga yang “kurang” indah , itu semua akan mendewasakan kita , kita juga akan secara rasionalnya belajar daripada setiap masa lampau ataupun pengalaman silam untuk melangkah ke Peringkat Selanjutnya samada Bayi kepada kanak , Remaja , Dewasa dan seterusnya kepada Peringkat Tua.

Gambar 2 : Wajah Peredaran zaman Mr J. (Perubahan Peringkat Manusia)

Bagi Mr J sekarang , saya akan menghadapi sebuah perubahan peringkat yang dikatakan mencabar dalam kehidupan manusia iaitu dari Peringkat Remaja ke Peringkat Dewasa , sememangnya waktu “remaja” memang indah kerana disitulah Mr J mengenali serba sedikit pengetahuan asas seperti “cinta , hidup , kasih sayang , pekerjaan dan juga berdikari” , pengetahuan asas itulah yang akan membimbingi kita sebelum kita betul – betul mengunakannya Pada Peringkat seterusnya iaitu Dewasa.

Adakah anda telah bersedia untuk ke Peringkat seterusnya?

Salam ceria selalu dari,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja Emailkan” sahaja kepada kami.


Didn’t understand in Malay Language? just switch it on your language here.

Bookmark and Share

pengeRindu Fan Club

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s