Tips jika anda tersempak dengan PONTIANAK

Posted: October 22, 2009 in Misteri, MyDiary, tips

Tips jika anda tersempak dengan Kakpon atau kak pontianak .

Pontianak apakah itu pontianak ? , sejak berzaman – zaman lagi ramai yang gerun serta kecut bila mendengar istilah pontianak , selalunya pontianak ini menghisap darah manusia kira Vampire versi nusantaralah . Pernah suatu ketika dahulu ketika Mr J memancing di sekitar Pantai Port Dickson dimana ada satu tempat tu memang dikatakan sangat keras tapi sudah lurah kaki pemancing tak akan menghiraukan gurauwan rakan – rakan.

Dipendekan cerita semasa memancing Mr J dan rakan – rakan terdengar seperti ada “benda” berterbangan di belakang pokok ataupun seperti ada sesuatu kelibat melompat ke satu dahan ke satu dahan pokok lain, memang naik lah burung roma apatah lagi sejuk dan ditambah deruan ombak dan cahaya bulan mengambang.

kekekekekekkek , kekekkekeke hehehhehhe ahhahahah” suara kedengaran disebalik pokok . Apalagi kami sekawan terus terdiam seketika . Yang tak boleh blah pula ada ke patut kawan aku pergi tegur , dengan selamber dia menengur ” oo kak pon yerr, suara tak best jangan lah ketawa camtu .. cuba buat perangai macam anak dara sikit ” kata kawanku . Aku menoleh kearah kawanku , perhhh dia dah habiskan setengah botol Arak tequilla untuk bekalan kami bertiga . (buat pengetahuan tiada Muslim terlibat) . Sudah kebiasaan jika pergi memancing kami mesti berbekalkan Arak ataupun Beer untuk memanaskan badan .

Setelah 20minit tiada maklumbalas daripada “kakpon” tersebut akhirnya Mr J respect gile dengan kawan saya , yerlah kalau dah “high” mesti semua tak takut dan akhirnya kami masih lagi dengan semangat tegar pemancing terus meneruskan aktiviti memancing sampai ke pagi disitu Mr J sempat juga menanyakan rakan Mr J yang berasal daripada Bintulu mengenai apakah Tips menghindari digangu “kak pon” atau pontianak . Dia pun berkata sambil tersenyum:

1. Jika anda mendengar bunyi ketawa di tengah – tengah hutan atau sungai balas balik dan katakan kepadanya dengan nada yang sopan seperti ” janganlah ketawa , abang takut” atau “kalau yer pun nak takle abang – abang sini , janganlah bagi signal ketawa teknik dah lapuk”.

2. Jika “dia” menonjolkan dirinya dalam jarak 50meter katakan kepadanya ” tak segan ke cik adik, ni semua abang – abang , adik seorang je perempuan ” hah nescaya dia akan hilang .

3. Kalau anda merasakan ada sesuatu seperti berterbangan di atas kepala anda dan diyakini adalah Pontianak , katakan kepadanya tanpa menoleh ke atas “ooo nak sekodeng abang buang air besar nyerr ” masa tu anda terus berpura – pura seperti buang air besar , memang sah dia akan blah dari situ .

4. Bila anda berada di hutan tertiba mencium bau bauan yang wangi nescaya mesti ada sesuatu dan bila dalam keadaan seperti itu anda terus mengejek dengan mengatakan ” eleh dah lah pakai minyak wangi tiruan , murah pula tu ” dan nescaya bau tersebut akan hilang.

5. Dan yang terakhir sekali , kalau “pontianak” dekat sangat dengan anda atau boleh dikira sebelah anda (tips berguna untuk lelaki) cuba peluk dan raba badan dia sambil tu sediakan paku dalam poket , atau cuba cabul kehormatan Pontianak itu , nah! pasti pontianak akan lari dan menangis .

Jangan tidak tahu Hantu pun mempunyai perasaan . hahah. sekian tips dari Mr J.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Link Adv RM10 Monthly :Berani TengokEjen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s