Keajaiban berlaku semalam

Posted: September 25, 2009 in lawak, MyDiary
“sungguh ajaib” dan pelik , itulah yang mampu saya ungkapkan , nak tahu cerita selanjutnya tak? .
Pada 21st September 2009 CPU aku telah diserang oleh seekor cicak yang dengki dengan cpu aku maybe cicak tu tak cukup tidur sebab i selalu pasang speaker malam – malam dengan itu cicak itu membuat serangan berani mati (Kamikaze) dengan melekatkan dirinya di celah Prossesor dan kipas cpu aku sehingga terkena kejutan elektrik level 10 (chasing cpu aku tak pakai untuk bagi sejuk) .

Akhirnya Motherboard aku pun berbau hangit dan CPU pun terpadam dan tak dapat start dan disaat itu aku telah membayangkan bahawa hujung bulan ni terpaksalah keluarkan duit saku untuk membeli motherboard atau maybe CPU baru T_T . Cilakak punya cicak , sekarang aku telah mengumunkan bahawa peperangan aku dengan cicak telah bermula dan semalam juga aku membeli seplastik getah (hehehehe siaplah engkau wahai cicak) . Semalam juga ada sekurang – kurangnya 20 cicak menjadi korban dittanganku dengan mengunakan senjata yang tercangih iaitu lastik getahku .

Semalam 24/9/2009 , tanpa putus asa aku cuba membaiki CPU aku sendiri tanpa rujukan pada yang pakar dan hanya mengikut firasat hati dan pacaindera yang ke 18 dan akhirnya setelah 2 malam rumah aku sunyi sepi tanpa bunyi denguman musik irama pop yeh yeh telah kembali seperti sediakala…

“dan sampai sekarang setiap malam aku masih berdendam dengan cicak”

Iklhas ,
Mr. J @ Bungai Pengrindu
www.pengerindu.com

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s