Mengapa Gadis Melayu sahaja yang selalu dirasuk ?

Posted: August 22, 2009 in Misteri

Ini sebuah kisah benar yang memaksa para pembaca terkedu dan terkilan bila membacanya.

Kejadian ini telah lama wujub iaitu permulaan dari zaman nenek moyang dahulu . Dipendekkan cerita salah sebuah sekolah berasrama penuh di sekitar Negeri Sembilan terdapat 1 Sekolah lama yang dihuni kesemuanya pelajar perempuan .

Setiap malam purnama ia bagaikan jadual untuk para hantu merasuk dan yang pelik kenapa hanya gadis Melayu sahaja dingangu dan kenapa tidak mengangu gadis lain? . Lalu Pengetua sekolah itupun memanggil seorang bomoh atau dukun yang handal dan boleh diakui pengalamanya dalam memburu hantu – hantu atau Jin – Jin .

Pada Malam yang dinanti , bulan mengambang penuh dan Pak Bomoh pun memulakan menteranya , lilin dipasang kemenyan di asapkan maka berserulah Pak Bomoh tersebut selang dalam beberapa minit kemudian bulan purnama semakin suram dan sambil diikuti oleh angin yang kuat .

Tiba – tiba kelibat lembaga hitam dengan wajah yang mengerikan muncul di celah – celah asap kemenyan dan tanpa berlengah lagi Pak Bomoh pun menanya kan soalan . ‘ hai Jin – jin sekalian kenapakah kamu dan keturunan kamu suka mengacau dan merasuk anak – anak gadis Melayu kami!” sergah Pak Bomoh tersebut . Akhirnya Jin -Jin dan sekutu kerabat nya pun beramai ketawa dan menjawab dengan bangga mengatakan :

“Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan
Tak Menarik Hati, Tiada Memikat”
“Kalaulah Memang, Tak Mungkin Aku Tertarik
Kalaulah Sungguh, Tak Mungkin Aku MERASUK…”

*jangan marah di bulan puasa ni tau.~ T_T . lawak2 x?

texttt

function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open(‘http://www.facebook.com/sharer.php?u=’+encodeURIComponent(u)+’&t=’+encodeURIComponent(t),’sharer’,’toolbar=0,status=0,width=626,height=436′);return false;} html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://b.static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/z39E0/hash/ya8q506x.gif) no-repeat top left; }Share on Facebook

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s