Tidak reply sms

Posted: August 18, 2009 in Cinta
Enda reply sms @ Tidak reply sms .

Bahasa Melayu dibawah sekali:

Soalan dari ,

DARA CUTE by Dara Cute :

aku pun ka nanya gai nn bungai pngrindu..emm kra k bc kaitan enggau aku mh mslah 2..aku kira k udah ga bc sulu at tapi kami duai ya jarang berhbung coz ya salu mdah dri bz n ndai kdt la..kdg2 aku hilang kpercyaan ga agai ya coz mlm pun tntu bc masa ga ya nti ka msg aku ka..p ya siang mlm salu jak mdah c pgwa n nda ulh lyan sms aku la.wlpun ya juz ddk mda tv pun ya nda tbls k msg aku..nya aku hairan..nda ptt ga nda ulh lmpang smbil mda tv rply ga ktai msg pgn..ku ka merungkai persoaln skp ssorg k bka 2..tq..

dara simunjan.

Jawapan bp,

Kelebih dulu bp meri terima kasih laban ti sudi meri soalan ambik ke bisi diserungkai tauka di “bentang” ba ditu. Masalah nuan ianya:

  • Boyfriend nuan busy & nadai kerdit , enda reply sms.
Ba bagi ke runding aku , enti sema gf sms maia siang tambah agik enti maia kerja sigi jarang aku reply enti semina sms biasa baka cuntoh : ” nama pengawa” <- enda patut enda nemu benung gawa , tang enti malam pengudah pulai gawa , makai malam nadai pengawa enda patut bf nuan enda ulih sms nuan , enti laki nya amai bisi pengeRindu ba nuan sigi sehari paling kurang bisi sms nuan. Ba sentang " juz ddk mda tv pun ya nda tbls k msg aku ” , enggai enda madah bisi mega sekeda bala ke laki sigi enggai entu dikacau enti benung meda cerita ti manah , baka cerita ti sigi diminat cuntoh : meda main bol , 99% lelaki enggai dikacau enggau sms tauka call enti enda penting ti lebuh maia meda cerita ke diminat ia.
So, nasihatku nuan enggau bf nuan perlu maioh ke aktiviti bersama maksudku ianya keluar bersama . etc . Meda wayang , enggau Bf nuan meda main bol , biarpan nuan enda minat ari chara nya nuan ia ulih meda kesungguhan nuan bergulai enggau ia. enti deka nguji lakinya amai sayau ke nuan, uji anang SMS ia selama 3 hari . Enti dalam 3 hari nuan nadai nerima SMS ari ia ,senang cerita tinggal ke aja laki nya laban ia nadai ngembuan pengerindu & enti ulih anang entu sms uji call terus, ari call kitai ulih ninga suara ia ari suara kitai nemu nilai keiklhasan sesorangnya.

Bahasa Melayu :

Soalan dari ,

DARA CUTE by Dara Cute :

diringkaskan persoalan utama adalah:

  • Boyfriend Busy & tak ada kerdit , tak reply SMS
  • Just tengok TV pun tak ada masa nak reply

Jawapan bp,

Kekadang sikap lelaki ni pelik sikit . Kat soalan yang diutarakan ” Busy ” & tak ada kerdit , “tak nak reply sms” . Kalau waktu berkerja si lelaki pula bila menerima SMS jarang akan mereply sms tersebut tambah pula jika sms yang tidak penting contoh: ” tengah buat apa” <–tak kan tak tahu tengah kerja . Tapi selepas balik kerja , mandi , makan ahak.. time baring mesti si BF akan balas sms balik cuma perbezaannya lewat reply , itulah lelaki , kalau nak yang direply sms panjang – panjang xsanggup si bf tu lainlah kalau dpt boyfriend jenis jiwang hah siaplah si gf tu baca sms panjang2.

Kalau kat “Just tengok TV pun tak ada masa nak reply” yang ni satu lagi, bukan tak nak reply sebab lelaki ni pantang digangu bila tengah tengok cerita yang dia minat contoh time tengok live football ke tambah – tambah lagi bila team kesukaan dia main . Tapi sekurang – kurangnya kenalah juga balas SMS cakap ” i tgh tengok bola nanti sms” .

So untuk Dara Cute , perlukan banyak aktiviti diluar bersama Boyfriend kamu dan jangan asyik sms sahaja apa salahnya call sekali sebab dalam call bila mendengar suara nya kita dapat menilai seseorang itu iklhas atau tidak. Atau biar kalini Dara cute je jangan SMS dia selama 3 hari , kalau dia tidak tengur melalui SMS dalam masa 3 hari Sah lah dia tidak memiliki pengeRINDU.

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s