Kura – kura

Posted: August 4, 2009 in Mancing, MyDiary
Pada suatu hari , ada tiga orang sahabat ~~~ Erkkk.. xkan nak buat cam karangan primary school. hiih.. macamni citernye, last – last week (bukan minggu lepas) i ada pergi memancing kat area Nilai kot kat Spring Hill .


Tapi sebelum itu ada i nak minta maaf sebab gambar kat bawah maybe seksi sikit, tapi i dah kaber2 , bila i nak cut sikit cacat plak pic tu .

*sejam selepas membalingkan umpan dalam kolam

“Aduiii , dahlah cuaca panas tapi seekor ikan pun xnak singgah” keluh si Mathew . Sedang aku asyik membakar rokok aku dapati tali pancing aku ada sedikit pergerakkan entiti yang aku sendiri tidak tahu ditarik perlahan – lahan dan tidak seperti sentapan ikan pengerakan tali pancingku bergitu halus bergerak umpama ditiup angin sehinggalah tali pancing aku dibawa ke tebing kolam dan aku hanya memerhatikan sahaja manatau kot – kot ikan jenis baru , tiba – tiba aku tersentak melihat susuk entiti tersebut timbul dari air dan sahlah kura – kura dan aku terus menjerit seperti kena histeria yang amat sangat “tiewwwwwwwwwww tiewwwwwwwww , Labi – labi erkkk ukaiii kekuhakkkkk kekuuhakkkk” jeritku dalam bahasa Iban .

Mathew terus berlari mendekatiku . Dan apa lagi aku dengan rakusnya cuba menangkap kekura tersebut tanpa disangka bahawa kekura itu bukan keseorangan tetapi dia bawa geng dia seorang dan aku cuba menangkap kedua – duanya sekali . Dan akhirnya aku berjaya menangkap kedua – dua ekor kekura sekaligus dan memecahkan rekod lama aku dulu di serdang , Selangor dengan seekor kura – kura .

Mr.J @ bp bergambar dengan 2 ekor kura2 dan mathew .

Bangga dengan pencapaian terbaru dengan 2 ekor kura – kura , kami pun balik tetapi yang peliknya seekor anak ikan pun tak dapat , apalah nasib erkkk nasib juga dapat kekuhak 2 ekor dapat juga melengkapkan slogan ( tidak balik dengan tangan kosong ) .

Korang fikir apa saya buat dengan 2 ekor kura – kura itu ?

Apakah nasib 2 ekor kura – kura itu?(polls)

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

|| Masalah Cinta?|| Novel Pendek || Blog Wiget|| Blog Template || TV1 Online || TV2 Online || TV3 Online || Ebook || Software|| Animasi Borneo ||

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

adv_username = “jacky_romeo”;
adv_gid = “jacky_romeo_default”;
adtype = “468×60”;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s