Saya Rindu Awak

Posted: July 14, 2009 in MyDiary, tips, Uncategorized

Kadang – kadang kita Alpa..

Pernahkah kita terfikir dan pernahkah berbaloikah kita menyebut atau mengungkapkan perkataan “saya rindu kamu” atau “Aku Rindu Nuan” dalam bahasa Iban atau apa jua bahasa sekalipun kepada rakan – rakan sepejabat , sekolah, kolej atau siapa sahaja yang anda kenal dan yang mengenali diri anda.

Bila difikirkan balik ungkapan tersebut mungkin anda berkata “buatper nak cakap, hari – hari aku tengok muka die ” . Tapi , kita sebagai manusia selalu lupa bahawa kita bukannya dapat hidup buat kali kedua atau ketiga dan hanya mampu hidup untuk sekali sahaja. Bayangkan suatu hari nanti anda kepejabat atau mana2 rakan anda dan mendapat berita yang kurang menyenangkan seperti kehilangan ataupun kematian tentu ungkapan “Saya Rindu awak” begitu mendalam bagi seseorang individu tersebut .

Kita hanya akan menyedari merindui apabila seseorang yang dirindui itu telah tiada . jika anda segan untuk mengungkap atau memerikan 3 patah perkataann secara lisan , kenapa tidak mengunakan email, fb,myspace atau banyak lagi jaringan social di internet. Alangkah indahnya dan semangatnya anda jika menerima ungkapan “Saya Rindu Awak” dari kawan lama anda ataupun seseorang yang anda cintai..

*pssttt ungkapan tersebut ok untuk jantina berlawanan sahaja , lelaki kepada perempuan . dan bukannya lelaki kepada lelaki . nanti xkena2 dicop Gay pula.. haha..

Contoh perbualan i dalam YM:

bungaipengrindu: cak cak cak. buatpe..
Nurhaliza: ui, xder buat ape2 saje je online cek2 facebook.
bungaipengrindu: ahak, i ada tinggalkan komen tadi kat facebook u.
Nurhaliza: a a, nampak. “Saya rindu awak” eee u ni , buat terbiat ke?.
bungaipengrindu: lerr. xboleh ke, u kawan i, i kawan u. lagi pun xader apa2 kan.. kalau adapun apa salahnya. hahhaha.
Nurliza: a ayerlah tu…
bungaipengrindu: yelah. Saya rindu awak kerana sudi jadi kawan saya dulu, sekarang kite dah jauh , dulu time kolej kalau u xader memang susah i nak copy assigment u sikit2 ihhiih..
Nurliza: a a .. Saya pun rindu awak juga, dan geng2 sem kite dulu. so bile nak buat reunion?.
bungaipengrindu: entahlah liza, ohw . ok lah i nak gi kacau member lain, hiihhi tataa Saya rindu awak liza. =_= .

Saya Rindu Awak

Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com

Don’t forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu

|| Masalah Cinta?|| Novel Pendek || Blog Wiget|| Blog Template || TV1 Online || TV2 Online || TV3 Online || Ebook || Software|| Animasi Borneo ||

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada http://www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s