A.F.U.N.D.I. C.L.A.U.D.I.A. Konsert Minggu Ke-8 2hb Mei

Posted: May 2, 2009 in Artis

Dah masuk konsert minggu ke-8, apa tujuan dan hala tuju selepas semua ini?

Cuma tinggal beberapa minggu lagi, sebelum Akademi Fantasia Musim Ke-7 berakhir.

Kini cuma tinggal 6 pelajar tetapi siapakah yang akan tersingkir pada Konsert Minggu ke-8 ini?

Kita telah sama-sama menyaksikan penyingkiran tanpa diduga seminggu yang lalu pelajar yang bernama Aril, walaupun pada satu ketika kedudukan beliau agak selamat kalau kita lihat di Percentage Board.



Bagaimana perkara sebegini boleh terjadi?

Para Peminat/Pengikut perkembangan Claudia mesti tahu situasi ini, kedudukan Claudia sememangnya susah kita nak meramal kerana Claudia tidak pernah menjadi seorang “frontrunner” dalam Pertandingan ini.

Walaupun begitu, kita harus berbangga dengan pencapaian Claudia setakat ini.

Pada pandangan saya, Claudia adalah “dark horse” dalam Pertandingan kali ini.

Anda setuju? Hmmmm…sila komen kat bawah, boleh tak??

That wasn’t so hard. Folks, its now getting more “heated” and only 6 Contestants left and tonight we may yet witness someone making an exit…..

I’m appealing to all of you out there to throw your support behind Claudia. This week is quite crucial and from her standings displayed this past week on the Percentage Board, Claudia it seems, is going in for a rough ride!

Week in week out we have witnessed how she got away though the beginning of each show, her position is usually 2nd, 3rd from bottom.

We have seen Aril made that “shocking” exit last week, eventhough his standing at one time looked ‘kinda’ safe.

Folks, let us hold our breathe for second and reflect these past concerts, starting with the 1st up to the 7th week’s Concert.

If you feel she should retain your votes, please do it now. We have not a minute to lose.

Tonight, is the NIGHT we have been waiting for this whole week. They will sing, they will act, and they will dance for us. Claudia will transform into Puteri Gunung Santubong, eh eh.. I beg your pardon, Gunung Ledang,…!

Let tonight be a Night to remember in a long time!

Amat enda berasai, nyau masuk Minggu Ke-8 menyadi. Malam tu lagi, sida ka belagu, ka belakun, ka betanda ke kitai mayuh.

Aku bisi pengirau serta rawan ati laban seminggu minggu tu position Claudia tak ba baruh sekali.

Minggu lalu, Aril tekeluar. Nyau ka samua urang nyebut munyi tu, “saduai Isma kira udah ke Finals” ….. tang kitai sama nemu pengujung ceritanya tadi.

Aku ngapil baru mai bala kitai sama besaup ngundi Claudia, awakke nyadi pengari kitai tu tau datai sampai ba Finals tu ila. Laban ari UNDI kita nya mih ti tau ngemanjai ke singkang sida ti belajar ba Akademi tu.

Patut ke enda Claudia nerima undi kita, aku nyerah nya ngagai kita mayuh. tau peda kita ari konsert ti udah lepas enti Claudia tu “deserve” undi ari kita?

Jaku aku, aku lengka naka tu dulu. Sama-sama kitai nunga TV malam tu lagi.

Selamat becuti di ujung minggu. Tuhan merkat ke kitai mayuh.

Sumber CLaudia Blog

Bungai Pengrindu ,

Enti nuan rindu ke Blog Bungai Pengrindu tau Follow / Subscribe Blog ambik nemu utai ke baru – baru di post Bungai Pengrindu.

Ngembuan pengrindu? Taip meh email nuan dibaruh tuk, ambik ke Burung Pengrindu madah ke berita terbaru ari bungai pengrindu ke dalam email nuan.:

Artikel terbaru ari Bungai Pengrindu deka dianjung Burung Pengrindu FeedBurner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s