Bersama Cheff B.P , Resepi Istimewa Bujang. – Kari Ayam Bujang trang tang tang

Posted: April 14, 2009 in resepi

Resepi Istimewa Bujang. – Kari Ayam Bujang trang tang tang

Cara- cara :
1: Mula2 kenalah beli ayam , nda piak wai.. dalam lingkungan 2kg (agak2lerr)

2: hancurkan bawang putih dan halia (jgn dipotong)

3: Potongkan ayam menjadi kiub kecil (agak2 besarlerr)

4: masukkan minyak makan, masukkan bawang putih dan halia tadi.

5: Jangan lupa beli Perencah kari Adaaaabiii…. (rahsia seorang tukang masak bungai pengrindu.)

6: Kacau dan gaul sambil mendengar lagu Tusah berlaki nguai dari Swaylin (artis iban sarawak) …. T_T .

7: Biarkan selama 20-30 minit dibawah api yg kecil sambil itu anda boleh teruskan chatting dan blogging .

8: Agak2 sudah lembut rase dulu.. opPPppps oMg jgn lupe garam dan ajinomoto hakhakhak.. Pahai wai… ..

9: Dan sedia untuk dimakan…yum yum.. Selama Mencuba Resipi Bujang. Dari Bungai Pengrindu.

Dibelakang B.p adalah kuali panas mengandung kari ayam . hak hak hak

*Hakcipta Resepi Istimewa Bujang. – Cili goreng ala masam masin hitam manis ” Bungai Pengrindu. Segala kecacatan atau kecederaan dalam mencuba resepi ini adalah ditanggung diri sendiri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s