Jangan Libatkan Kami!!

Posted: December 16, 2008 in Isu Semasa, MyDiary

Aku pernah berbicara suatu masa dulu, kalaulah Borneo dibentuk dan menjadi Negara Borneo sendiri.. Tiada Malaysia , tiada Indonesia , tiada Brunei yang ada hanyalah Negara Borneo. Mesti masa sekarang Penduduk Borneo Akan menjalani hidup yang lebih indah dari sekarang. Sekarang Sarawak seolah-olah dipergunakan diperebutkan oleh orang – orang Politik Malaysia. Apa nak jadi dengan Sarawak.

Dahulu bila Sarawak tak penting diendahkan sekarang Sarawak dah jadi penting dianakkan. Itulah Politik Dunia Politik Dunia, Aku bukanlah memihak ke arah mana – mana Parti Di Malaysia . Sekadar pemerhatian Politik dan Pejuang Dayak Persendirian. Apatah lagi Suara ku yang kecil memang xmampu mengubah Negara , tapi ingat kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

Yang Si “Uban” pula dah xreti-reti ke lagi desakan Rakyat Sarawak,dah tua pun nak sebuk lawan menlawan, sedarlah Zaman tok “uban” semakin gelap , semakin tua , cukuplah anda memerintah Sarawak. Bagilah peluang utk Generasi Muda , Idea Uban mane bleh pakai lagi.. org tua nyanyuk katakan.

B-end . Bukan aku nak hentam. kalau nak kekalkan kedudukan pastikan bersihkan bahagian dalaman yang dah busuk tu. Dulu aku sanjungi B-end tapi sekarang kalau boleh aku xnak dah tgk lambang B-end tu buat panas je~ .

Ku Seru… Semua politik itu mainan , kuasa hanya 1 per 10 adalah Politik bersih tapi kita xkenal , dunia oh dunia , manusia oh manusia yang membezakan manusia adalah darjat dan kedudukan. Dunia dah berubah .. Kami Blogger lebih berkuasa! Media Kerajaan bukan lagi penghalang. dan Kami Akan tetap menyerang dan menyerang hingga Misi selesai!. Hapuskan segala Mainanan Politik terhadap Rakyat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s