Kerja Cyber Cafe 1

Posted: June 18, 2008 in Novelku

Dikarang Oleh Jacky .
Hakcipta terpelihara.
Kerja Cyber Cafe

“im slim shady and im the real Shady , or you….” Bergema musik daripada pembesar suara di Pusat Internet di tempat dimana aku berkerja , waktu itu menunjukkan pada pukul 9:45 mlm , menandakan waktu berkerja aku semakin hampir tamat . Waktu itu tidak ramai pelangan yang datang , yang ada pun cuma 2 – 3 org remaja bawah 18thn yang berkeliaran mencari ketenangan di alam maya yang bergitu popular dengan ruang sembang seperti MIRC , ataupun sepertimana ruang sembang yang popular di internet .

“AhhCiuuss!!!” tersentak kejutan daripada seorang budak yg bersin mungkin akibat kesejukan dibawa suhu 20 bawah selsius aircond . Sambil memerhati kearah jam tangan yang semakin dekat pukul 10mlm , aku meneruskan tugasku seperti biasa. Seperti sudah diarahkan, para pelangan mulai berhenti menatap skrin komputer dan berlakulah sistem pembayaran perkhidmatan yang telah diberikan . Bergitulah rutin harian sebagai seorang penjaga di sebuah Pusat Internet , Sebagaimana kebiasaannya.

“apakah masa depan aku nanti , adakah aku akan menyara hidupku seperti ini” bicara aku sendirian sambil menutup dan mengunci pintu utama kerana aku akan bercuti selama 1 minggu , Sambil berkata dalam hati “apakah perubahan yg berlaku di kampung,tambahan sudah setahun tak balik” . “woi!! Awal tutup jacky?, kurang r lalu nn tuk” sapa kawanku yang melepak di sebelah kedai mamak . “ Ala biaselah sok aku nak balik Sarawak hahaha,aku tau kau xdpt balikkan” jawapku sambil mengeluarkan rokok sebatang.

To be Continued Part 2

Iklhas ,
Mr. J @ Bungai Pengrindu
www.pengerindu.com

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s